Įteikti Mero padėkos ženklai

Mero padėkos ženklų nominantės su rajono vadovais. Arvydo Pėšinos nuotr. Mero padėkos ženklų nominantės su rajono vadovais. Arvydo Pėšinos nuotr.

Praėjusią savaitę Ukmergės miesto šventės „Mano vaikystės miestas – Ukmergė“ proga buvo iškilmingai apdovanoti Mero padėkos ženklo nominantai.

Penktadienį Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje po šv. Mišių už vaikystę pagerbtos trys ukmergiškės – Zenė Kreivytė, Gyta Gružauskaitė ir Vitalija Remeikaitė.

Z. Kreivytė apdovanota Mero padėkos ženklu už sėkmingą ilgametį darbą vaikų ligų gydymo srityje, profesionalumą ir nuoširdų dėmesį mažiesiems pacientams bei jų šeimoms. Nuo 1979 m. ji dirba Ukmergės ligoninėje gydytoja pediatre, nuo 1985 m. eina Vaikų ligų skyriaus vedėjo pareigas. 2015 m. paskirta Medicinos ir darbuotojų etikos komisijos pirmininke.

2014 m. įvertinta Ukmergės r. savivaldybės mero padėka „Už meilę žmogui ir pripažinimą“. 2018 m. – sveikatos apsaugos ministro padėka už pasiaukojimą mediko profesijai, nuoširdų ir kilnų darbą, rūpestį ir dėmesį.

G. Gružauskaitė apdovanota už naujagimiams palankios ligoninės kūrimo iniciatyvas, siekiant užtikrinti geriausią nėščiųjų, mamų ir naujagimių priežiūrą. Nuo 1992 m. dirba Ukmergės ligoninėje gydytoja neonatologe. 2009 m. pradėjo dirbti Vaikų ligų skyriuje vaikų ligų gydytoja.

Jos iniciatyva 2017 m. Ukmergės ligoninė gavo naujagimiams palankios ligoninės statusą. Iniciatyvos tikslas – užtikrinti motinos teisę žindyti savo kūdikį ir kūdikio teisę gauti geriausią maistą. Šis įstaigos statusas yra nuolat atnaujinamas, todėl tai yra nuolatinis procesas, nes ligoninė yra įsipareigojusi vykdyti naujagimiams palankioms ligoninėms keliamus reikalavimus.

Gydytoja taip pat prisideda rengiant ir organizuojant nemokamus Nėščiųjų mokyklėlės užsiėmimus, kurių metu stengiamasi padėti būsimiems tėveliams pasiruošti gimdymui, naujagimio priežiūrai.

V. Remeikaitė apdovanota už neįgalių vaikų sportinio meistriškumo ugdymą, reikšmingus auklėtinių pasiekimus ir Ukmergės vardo garsinimą pasaulyje. Ji daugiau nei 22 metus dirba Ukmergės „Ryto“ specialiojoje mokykloje kūno kultūros mokytoja. Buvo Lietuvos rinktinės trenerė ne viename Europos ir pasaulio specialiosios olimpiados čempionate.

Nuo 1999 iki 2018 m. „Ryto“ sportininkai dalyvavo ir iškovojo prizinių vietų (aukso, sidabro, bronzos medalių komplektus) pasaulio, Europos ir Lietuvos specialiosios olimpiados čempionatuose (plaukimo, krepšinio, lengvosios atletikos, futbolo, motorinio aktyvumo, kroso, aerobikos, stalo teniso, kvadrato varžybose). Nuo 2016 iki 2019 metų mokytojos auklėtiniai – tarptautinių ir Lietuvos plaukimo varžybų čempionai ir prizininkai.

2007 m. mokytoja apdovanota LR Vyriausybės medaliu už aukštus sportinius auklėtinių rezultatus, išrinkta Vilniaus apskrities metų mokytoja ir apdovanota prezidento Valdo Adamkaus asmeniniu prizu už aukštus sportinius rezultatus Pasaulio vasaros specialiosios olimpiados žaidynėse.

Mūsų kraštui nusipelnę asmenys, įteikiant Mero padėkos ženklus, pagerbiami nuo 2016 m. Šį apdovanojimą įsteigė Ukmergės r. savivaldybės taryba.

Iškilmės tęsėsi Ukmergės miestų partnerių pagerbimo vakare, vykusiame restorane „Vilkmergė“, kur taip pat paskelbta apie apdovanojimą Lenkijos Respublikos Tarnovo Podgorne miesto savivaldybės merui Tadeušui Čajkai. Jam Mero padėkos ženklas skirtas už nuopelnus kuriant ir puoselėjant draugiškus santykius tarp Lenkijos ir Lietuvos, už bendradarbiavimą ir tarpusavio pagalbą.

Ukmergės ir Tarnovo Podgorne miestų draugystė užsimezgė prieš 20 metų. Per tą laiką įgyvendintas ne vienas bendras projektas aplinkosaugos srityje, skatinant jaunimo verslumą, ugdant savanorišką veiklą.

Kadangi T. Čajka į Ukmergės miesto šventę šiais metais atvykti negalėjo, jam skirtas apdovanojimas perduotas Tarnovo Podgorne delegacijos atstovei.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų