„Vilkmergėlės regata“ sulaukė gausaus būrio šeimų

Tarptautinę šeimos dieną, minėtą gegužės 15-ąją, piliakalnio papėdėje padedami tėvelių laivelius gamino ir į sraunų Vilkmergėlės vandenį leido 78 vaikai.

Šis aplinkai draugiškas šeimų renginys „Vilkmergėlės regata“ organizuotas pirmą kartą. Jo metu susirinkusieji iš natūralių medžiagų – pušų žievės – gamino laivelius, kuriuos plukdė upeliu ir stebėjo, kurio laivelis plaukia greičiau. Kiekvienas dalyvis gavo diplomą su įrašytu laivo pavadinimu ir plaukimo laiku, kurį fiksavo teisėjai.

Nugalėtojai nebuvo skelbiami, nes tikslas buvo ne varžybos, o buvimo kartu džiaugsmas vaikams ir tėveliams.

Saugų laivelių paleidimą į vandenį ir sugavimą garantavo iš kultūros centro paskolintos platformos, laikinai tapusios liepteliais.

„Organizuodami „Vilkmergėlės regatą“ turėjome vieną tikslą – padaryti šventę Ukmergės vaikams. Renginio dalyvių skaičius pranoko mūsų lūkesčius“, – sakė viena iš pagrindinių „Vilkmergėlės regatos“ organizatorių VšĮ „Nekarūnuotas“ direktorė Eglė Butkutė. Ji papasakojo, kad renginiui neteikė jokio projekto ir lėšų jam prireikė minimalių. Tai buvo Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Vaidoto Kalino idėja, kurią įgyvendinti pakvietė minėtą nevyriausybinę organizaciją. „Norėjosi suburti šeimas šventei, su siekiu daugiau įtraukti tėčius, nes paprastai į renginius vaikus dažniau atlydi mamos“, – teigė E. Butkutė.

Užsiregistravo net 78 vaikai, kurie atėjo kartu su savo tėveliais. Visi buvo aprūpinti peiliukais, šlifuokliais, grąžteliais. Tuo pasirūpino Ukmergės techninės kūrybos centras. Įtraukus tėvelius į laivelių gamybą, mamoms buvo pasiūlytas poilsis greta esančioje kavinėje „Piliakalnio baras“, kuris parėmė renginį, suteikdamas 10 proc. nuolaidą.

Iš pradžių prie registracijos, paskui prie medžiagų, o galiausiai prie starto nusidriekė ilgos šurmuliuojančios eilės.

„Supratome, kad Ukmergėje yra didžiulis poreikis paprastų šeimas suburiančių renginių. Tikimės, kad „Vilkmergėlės regata“ taps tradiciniu pavasario renginiu Ukmergėje ir vyks kasmet“, – dalijosi E. Butkutė.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *