Aikštelė liks rezervuota svečių automobiliams

Nuspręsta, kad ženklas „Rezervuota“ turi išlikti. Nuspręsta, kad ženklas „Rezervuota“ turi išlikti.

Neseniai iš ukmergiškio Virgio gavome elektroninį laišką, kuriame jis prašo paaiškinti, ar legaliai pastatytas tarp savivaldybės administracijos ir senojo teismo pastato esantis kelio ženklas „Rezervuota“.

Skaitytojas teiraujasi, kodėl už čia stovinčių automobilių priekinio stiklo nėra pritvirtinti leidimai, nors to reikalauja Kelių eismo taisyklės. Jis net yra pastebėjęs pažeidėjus ir pranešė apie tai policijai. Vyriškis klausia, ar jie buvo nubausti.

Ukmergės policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viešosios tvarkos ir kelių policijos poskyrio viršininkas Nerijus Butėnas tai patvirtino. „Mano žiniomis, Ukmergės savivaldybės administracija nėra išdavusi jokių specialiųjų leidimų, kurie atitiktų teisės aktų reglamentavimus ir su jais galima būtų statyti automobilius prie šio ženklo, o tokiu atveju, mano nuomone, ženklas turi būti panaikinamas“, – svarsto jis.

Klausimas, nuimti ar palikti mūsų skaitytojo minėtą kelio ženklą „Rezervuota“, praeitą savaitę buvo svarstytas Ukmergės rajono savivaldybės kelių eismo saugumo komisijos posėdyje.

Komisijos nario Algirdo Pečiulio nuomone, čia yra savivaldybės teritorija ir savivaldybė turi teisę joje nusistatyti eismo tvarką, jei ji neprieštarauja Kelių eismo taisyklėms.

Kiti dalyviai suabejojo, ar šis argumentas visiškai tikslus, kadangi teritorija nėra aptverta.

Tačiau tai, kad ženklą „Rezervuota“ tikslinga palikti, sutiko visi komisijos nariai. Vienas pagrindinių argumentų – savivaldybė dažnai sulaukia svečių – šalies vadovų, ministerijų, kitų šalių ambasadų atstovų. Šios rezervuotos vietos atlieka ir tarsi reprezentacinę savivaldybės funkciją.

Anot komisijos narių, savivaldybei būtų tiesiog gėda, jei klampoti per balas garbiems svečiams tektų per už savivaldybės esantį kiemą.

Nuspręsta, kad ženklas „Rezervuota“ turi išlikti. Leidimais tiems, kuriems jų reikia, pasirūpins savivaldybė. Tačiau yra ir tokių svečių, kurių automobiliams tiesiog nereikalaujama jokių leidimų.

Pasak komisijos narių, ši rezervuota aikštelė, kurioje yra tik pora vietų, tikrai neišspręstų senamiesčio problemos – vietų automobiliams trūkumo.

Tuo tarpu Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas teigia, kad rajono vadovai jau prieš keletą metų išgyvendino „madą“ statyti čia savivaldybės automobilius – dabar palieka už savivaldybės esančioje aikštelėje.

Pečiulis paaiškino, kad automobilių eismas palei savivaldybę apribotas ir dėl to, kad prie pastato pažymėtas neįgaliųjų takas, kuriuo neįgalieji gali patekti į pastatą. „Atverti“ šį kelią būtų tiesiog nesaugu.

Neįgaliųjų ženklu pažymėtus automobilius jų vairuotojai gali palikti taip pat netoli – nuo muziejaus pastato pusės esančiame kiemelyje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų