Būta ir sumušimų, ir lūžių

Pastarosiomis dienomis šalies gydymo įstaigose ypač padaugėjo plikledžio aukų. Tarp jų – nukentėjusieji, kuriems pagalbos prireikė susižalojus galvas, rankas, kojas. Būta ir stuburo traumų. Kai kuriose šalies ligoninėse nelaimėliams netgi pritrūko vietų.

Praėjusios savaitės antroje pusėje labai slidu buvo ir Ukmergėje. Saugotis, kad nepaslystų ir nepargriūtų, teko pėstiesiems, nekokios – eismo sąlygos. Miesto centre, pasakojo ukmergiškiai, eiti apledėjusiais, tačiau bent jau žvyru pabarstytais šaligatviais dar buvo visai pakenčiama. Ne taip, kaip kai kuriose gatvėse, pavyzdžiui, Gedimino.

Ukmergės miesto seniūnija informavo, kad gatves barsto įmonės „Ukmergės versmė“ ir „Ukmergės paslauga“. O Gedimino gatve, kaip ir Vilniaus bei Antakalnio gatvėmis, rūpinasi akcinės bendrovės „Kelių priežiūra“ Ukmergės kelių tarnyba, atsakinga ir už pagrindinio mūsų miesto tilto priežiūrą.

VšĮ Ukmergės ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus laikinasis vedėjas Laimonas Mišeikis dėl nukentėjusiųjų slidžiose gatvėse pastarųjų dienų nelaiko išskirtinėmis. Kiek daugiau pacientų, būtent patyrusių traumų, buvo, tačiau, mediko žodžiais, – „ne kokia nors tragedija“: „Objektyvių skaičių, kiek tokių pacientų, negalėčiau pasakyti, o neobjektyvių... Yra atvejų, galbūt susijusių su gatvių būkle. Bet jų gali būti ir tada, kai nėra slidu.“

Gydytojo teigimu, kreipėsi patyrusieji įvairių sumušimų ar kitaip nukentėjusieji. Anot jo, nė vienam operacijos neprireikė. Tiesa, būta ir lūžių.

Pasak VšĮ Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro Greitosios medicinos pagalbos skyriaus vedėjos Juditos Matonienės, „slidusis“ laikotarpis panašiais atvejais irgi nepasižymėjo. „Pas mus – labai mažai traumų. Ketvirtadienį buvo trys, o nuo praėjusio pirmadienio per dieną – tik po vieną“, – pasakojo ji.

„Gal žmonės labai atsargūs, o gal – tiesiog sąmoningi ir patys atvažiuoja į ligoninę, kreipiasi į priėmimo skyrių“, – svarstė vedėja.

Pirmadienio rytą J. Matonienė informavo apie tai, koks buvo savaitgalis rajone. Greitosios pagalbos iškvietimų, anot jos, buvo nemažai, tačiau, teigė, tik vienas kitas susijęs su patirtomis traumomis slydus ar griuvus. Penktadienį medikai dėl traumų kviesti tris sykius, šeštadienį – keturis, sekmadienį – taip pat tris.

„Daugiausia tai – įvairios ligos, tarp jų – lėtiniai susirgimai, – apie iškvietimus pasakojo pašnekovė. – Kviesta ir dėl aukštos temperatūros.“ Iš viso penktadienį ir šeštadienį greitoji pagalba važiavo po 36 kartus, sekmadienį – 28. Anot J. Matonienės, nemažai kvietimų buvo į kaimus: penktadienį – 11, šeštadienį – 13, sekmadienį – 8.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų