Sveiki ir gražūs dantys – ne privalumas, o būtinybė

Šiuo metu odontologijos klinikoje „Estetinė odontologija“ konsultacija dėl dantų implantavimo ir protezavimo NEMOKAMA. Šiuo metu odontologijos klinikoje „Estetinė odontologija“ konsultacija dėl dantų implantavimo ir protezavimo NEMOKAMA.

Graži šypsena ir sveiki dantys kiekvienam iš mūsų yra ypač svarbūs ne tik dėl estetinio vaizdo, bet ir sveikatos problemų. Apie dantų gydymą ir protezavimą pasakoja odontologijos klinikos „Estetinė odontologija“, įsikūrusios Ukmergėje, Vytauto g. 10-10, gydytojai odontologai.

Dantų plombavimas – dažniausiai odontologo kabinete atliekama procedūra

Terapinis dantų gydymas, tradiciškai vadinamas dantų plombavimu, odontologo kabinete dažniausiai atliekama procedūra. Šios procedūros metu grąžteliais yra pašalinami karioziniai audiniai ir susidariusi ertmė uždaroma plombinėmis medžiagomis.

„Priklausomai nuo danties pažeidimo ir siekiamo estetinio vaizdo klinikoje naudojame šviesoje kietėjančius kompozitus, stiklojonomerines plombas (pieniniams dantukams) ir estetiniam plombavimui skirtas medžiagas, pasižyminčias ypatingu skaidrumu bei estetika“, – vardijo gydytoja odontologė Dovilė Deksnienė.

Jei laiku nesikreipiama pas gydytoją odontologą ir negydomas kariesas, šis gali sukelti danties skausmą (nervo uždegimą), kuris negydomas progresuoja į viršutinį periodontitą, kurio metu galimas tinimas ir skausmas. Taigi, kuo anksčiau pašalinamas kariesas, tuo trumpesnis ir lengvesnis gydymas.

Dantų netekimo pasekmės

Dėl prastos asmeninės burnos higienos, įsisenėjusio karieso bei jo komplikacijų, odontologinių ligų (periodonto, ginvito ir kt.), nelaimingų atsitikimų ar traumų netenkame vieno ar net visų dantų. Praradus dantis ne visi skuba pas gydytoją odontologą. Retas kuris žino, kad dantų netekimas sukelia tiek daug problemų.

„Dantų netekimas sukelia pacientui ne tik fiziologinių, bet ir psichologinių problemų: sunku tinkamai sukramtyti maistą, dėl to gali varginti virškinimo problemos, didesnė apkrova tenka šalia esantiems dantims, kurie laikui bėgant pradeda greičiau dilti, prarastų dantų vietose pradeda nykti kaulas ir prarandama veido estetika. Dantų protezavimas visų šių nepatogumų gali padėti išvengti“, – pabrėžė gydytoja odontologė Aušrinė Šidlauskaitė. 

Odontologijos klinika

„Estetinė odontologija“ sudariusi sutartį su Teritorine ligonių kasa – galimybė dantis protezuoti nemokamai

Odontologijos klinikoje „Estetinė odontologija“ pacientams siūlomi išimami dantų protezai (dantų plokštelės, atraminiai lanko protezai) ir neišimami dantų protezai (vainikėliai, tiltai, įklotai bei užklotai) iš metalo keramikos, cirkonio ar bemetalės „E-max“ keramikos.

„Pirminės konsultacijos metu, įvertinus paciento burnos ertmės būklę ir atsižvelgiant į jo asmeninius pageidavimus bei finansines galimybes, sudarome gydymo planą. Jame išsamiai aptariami įvairūs galimi dantų atkūrimo būdai, gydymo trukmė, eiga ir kaina. Dantų protezavimo planas yra sudaromas kiekvienam pacientui individualiai“, – teigė gydytoja odontologė Aušrinė Juršėnaitė.

Odontolologijos klinika „Estetinė odontologija“ yra sudariusi sutartį su Teritorine ligonių kasa, kuri suteikia galimybę atlikti kompensuojamas protezavimo paslaugas iš privalomojo sveikatos draudimo fondo. Šia nemokamo protezavimo galimybe gali pasinaudoti senatvės pensininkai, vaikai iki 18 metų bei neįgalūs asmenys.

„Norime visiems priminti, kad dantis geriau gydyti nei protezuoti, tad raginame nelaukti, kol dantų skausmas taps nepakeliamas, ir užsiregistruoti profilaktiniam dantų būklės patikrinimui jau šiandien. Be dantų plombavimo ir protezavimo, gydome ir pergydome dantų šaknų kanalus, breketais ir plokštelėmis tiesiname dantis, jei reikalinga implantuojame dantis“, – pabrėžė gydytoja odontologė Dovilė Deksnienė. „Naudojant implantus galima atkurti vieną arba visus prarastus dantis, tiesa, nereikės sriegti tiek implantų, kiek netekote dantų, – užteks vos 4 implantų vienam žandikauliui ir galėsite džiaugtis plačia šypsena“, – baigė pokalbį gydytoja odontologė Vida Laurinonienė.

Šiuo metu odontologijos klinikoje „Estetinė odontologija“ konsultacija dėl dantų implantavimo ir protezavimo NEMOKAMA. Odontologijos klinika įsikūrusi Vytauto g. 10-10, Ukmergėje. Telefonas pasiteirauti arba registruotis +370 614 96000. Daugiau informacijos www.laudenta.lt.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Urtė 2019-06-11 13:43
O taip, tvarkingi dantys ir burnos ertmė signalizuoja apie gerą organizmo būklę, ypač blogas burnos kvapas signalizuoja, jog kažkas negerai.. IR dažniausiai tai būna bėdos su dantimis. Nepamirškite laiku pasiriktinti dantų, profilaktiškai, galbūt užbėgsite blogiems įvykiams už akių https://www.sbklinika.lt/paslaugos/odontologu-paslaugos/endodontinis-dantu-gydymas/
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų