Trynukų šeimai – savivaldybės parama

R. Janickas ir A. Leonavičienė pasveikino Evaldo ir Vitos Leipų šeimą. Autorės nuotr. R. Janickas ir A. Leonavičienė pasveikino Evaldo ir Vitos Leipų šeimą. Autorės nuotr.

Po 25 metų pertraukos Ukmergėje vėl turime trejetuką! Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas bei Vaiko teisių apsaugos ir socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė penktadienį aplankė Evaldo ir Vitos Leipų šeimą, šių metų sausį susilaukusią: Evitos, Jokūbo ir Vyčio.

Jaunai šeimai įteikta rajono tarybos skirta 3 tūkst. eurų vienkartinė parama, o kiekvienam naujagimiui – po specialų Ukmergiškio liudijimą, marškinėlius, knygą „Mūsų vaikas“ bei Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo direktorės Angelės Andrikonienės paruoštą dovanėlę – po mažą kepalėlį Ukmergėje iškeptos duonos.

E.ir V. Leipai padėkojo už dovanas, ypač – už piniginę paramą, ir patikino, kad dabar galės savo pirmagimiams nupirkti naują vežimėlį, kuris, kiek domėjosi, kainuoja beveik kaip lengvasis automobilis – apie 1,5 tūkstančio eurų. Iki šiol trijulė naudojosi dviviečiu vežimėliu, kuriame jau sunkiai besutilpo.

„Norėjome vaikelio, bet kad gims iškart trys – nesitikėjome. Mano močiutė iš dvynių, tad viena gydytoja ginekologė buvo mane perspėjusi, jog galiu tapti daugiavaike motina. Pamenu, į jos klausimą „Ar nebijai?“ atsakiau: „Nebijau, tebūnie kad ir trys“. Matot – tai ir išsipildė!“ – pasakojo 31 metų V. Leipienė.

Moteris gerai prisimena ir praėjusių metų rugpjūčio 15-ąją, kada sužinojo, jog laukiasi. Šią žinią, pasak jos, tądien pirmosios atnešė kregždės.

„Kregždės tiesiog užpuolė mūsų namą. Surengė tokią „ataką“, jog atrodė, kad tarsi namą kas akmenimis mėtytų. Tuo metu namuose buvau viena, tad net susigūžiau stebėdama, kaip tie paukščiai aplinkui siautėja“, – sakė V. Leipienė.

Evita, Jokūbas ir Vytis pasaulį išvydo neišnešioti, vos 25 savaičių ir svėrė kiekvienas daugiau nei 700 gramų. Kartu su mama ir tėčiu naujagimiai net 1,5 mėnesio praleido Vilniuje, Santariškių klinikų neišnešiotų kūdikių skyriuje.

Dabar mažyliai jau sustiprėję ir paaugę – kiekvieno svoris siekia apie 3600 gramų, o ūgis – iki 50 centimetrų. Trejetuku kol kas rūpinasi abu tėveliai ir juokauja, kad per parą jiems dabar pavyksta pamiegoti ne daugiau kaip 4–5 valandas.

„Vien trijulę pamaitinti užtrunka 1,5 valandos, o tokių maitinimų per parą – net keli. Per vasarą tikimės sulaukti artimųjų pagalbos. Atvažiuos padėti mano sesuo – pradinių klasių mokytoja bei Vitos mama – vaikų darželio auklėtoja“, – sakė 40-metis E. Leipus.

Abu sutuoktiniai dirba vienoje langų gamybos įmonėje, ji – projektų vadove, jis – vadybininku. Pora kartu jau septynerius metus. Iš Veprių kilusi Vita su panevėžiečiu Evaldu susipažino gyvendami Vilniuje. Abu buvo baigę mokslus, dirbo ir planavo ateitį sostinėje. Deja, poros nuomojamame bute kilęs gaisras, pasiglemžęs visą turtą, privertė planus pakeisti. Prieš šešerius metus Evaldas ir Vita nusprendė įsikurti Ukmergėje. „Vienybės“ sodų bendrijoje įsigijo sklypą ir savo rankomis pasistatė rąstinį namą.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų