Ukrainos naujienų agentūroje – ukmergiškis

Paulius Šemeta rengė reportažą Ukrainai ir apie Ukmergę. Asmeninio archyvo nuotr. Paulius Šemeta rengė reportažą Ukrainai ir apie Ukmergę. Asmeninio archyvo nuotr.

Ukrainos naujienų agentūros skelbtą fotoreporterio konkursą šią vasarą laimėjo ukmergiškis Paulius Šemeta. Vyras džiaugiasi, jog dabar gali visa galva pasinerti į jį labai dominančią veiklą.

Ukrainos naujienų agentūra „Ukrinform“, kurioje nuo birželio neetatiniu fotoreporteriu dirba ukmergiškis, priklauso šalies Ministrų kabinetui, finansuojama valstybės lėšomis. Agentūros žurnalistai ir fotoreporteriai dirba visame pasaulyje, tačiau atstovo Lietuvoje ji lig šiol neturėjo.

Pagrindiniai reikalavimai, kurie buvo kelti konkurso dalyviams – pateikti nuotraukas su trumpu reportažu apie įvykius Lietuvoje, kurie vienaip ar kitaip būtų aktualūs Ukrainoje. Taip pat ukrainiečius domina reportažai iš Europos Sąjungos, kurios narystės siekia jų šalis.

Dalyvauti konkurse ukmergiškį pakvietė bičiuliai fotografai iš Ukrainos. P. Šemeta džiaugiasi, kad konkursą pavyko laimėti būtent jam.

Jam suteikta reporterio akreditacija. Akredituotis reporteriams yra privaloma ir norint dalyvauti aukščiausio lygio mūsų šalies ir Europos institucijų renginiuose.

Apie ką reportažus Ukrainai rengia ukmergiškis? P. Šemeta pasakojo griežtų reikalavimų temoms nėra. Temas apie mūsų šalies Prezidentūros, Užsienio reikalų ministerijos susitikimus ir vykstančius renginius renkasi savo nuožiūra. Vienoje temų atsispindėjo ir Ukmergės gyvenimas – fotoreportaže pasakota apie ES lėšomis renovuotą Jasiuliškių socialinės globos namų pastatą.

Tačiau dauguma reportažų yra iš sostinės. Apie aktualius įvykius reporteris gauna pranešimus bei pats seka institucijų dienotvarkes.

Per mėnesį P. Šemeta parengia iki keliolikos reportažų. Ar tai labai pelningas darbas? Į naują veiklą paniręs ukmergiškis juokiasi, kad alga tikrai – ne europietiška, o ukrainietiška.

Tik metų gale pamatys, kokia šio darbo finansinė išraiška, nes fotoreporterių nuotraukas iš agentūros perka komerciniai leidiniai. „Kol kas  atlygis – tik simbolinis, o nauja veikla tik tramplinas“, – kalba fotoreporteriu darbu visada žavėjęsis P. Šemeta.

Jis pats fotografuoja daugiau nei 25 metus. Daugeliui yra gerai žinomas kaip puikus vestuvių fotografas.

Turi ir kitų darbų – yra vairavimo mokyklos vadovas.  Ar senosioms veikloms laiko skirs mažiau?

R. Šemeta sako, kad mylimam darbui visada galima surasti laiko, tad tikisi, kad naujoji veikla Ukrainos naujienų agentūroje ir senieji darbai susidraugaus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų