Simonas Kalesnykas. Gedimino Nemunaičio nuotr. Simonas Kalesnykas. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės miesto šventės proga kultūros centre surengtas Mero padėkos vakaras. Jo metu rajono meras Rolandas Janickas dėkojo visiems, prie Miesto šventės prisidėjusiems, žmonėms. Mero padėkos ženklu šventėje apdovanoti ukmergiškiai ir miesto svečiai.

UAB „Universalūs medžio produktai“ vadovui Vygantui Dabužinskui apdovanojimas įteiktas už socialiai atsakingą ir aktyvų verslą, už bendruomeniškumo stiprinimą versle ir visuomeniniame gyvenime. UAB „Universalūs medžio produktai“ – medienos apdirbimo pramonės įmonė, kurioje darbuojasi 166 asmenys. Ši įmonė priklauso „Baltic American Concord“ grupei, jungiančiai apie 400 darbuotojų.

V. Dabužinskas aktyviai dalyvauja visuomeniniame gyvenime: yra sodininkų bendrijos „Dukstynėlė“ pirmininkas, propaguoja aktyvų gyvenimo būdą kelionėmis motociklais, remia sporto klubų bei tarptautinio perkusijų festivalio renginius.

VšĮ „Kosakovskių institutas“ vadovė Anira Joana Vojan apdovanota už kultūrinio ir istorinio paveldo, susijusio su didikų Kosakovskių gimine, tyrinėjimo ir populiarinimo iniciatyvas, investicijų ir turizmo skatinimą Ukmergės krašte.

Anira Joana Vojan – filosofė, žurnalistė, režisierė, prodiuserė, VšĮ „Kosakovskių institutas“ Lietuvoje vadovė, Vaitkuškio dvaro bendrasavininkė.

Prieš dvejus metus atvykusi su šeima į Ukmergę aplankyti giminaičių grafų Kosakovskių kapų, moteris įsiliejo į Ukmergės krašto bendruomenės veiklą.

Pats jauniausias Mero padėkos ženklu apdovanotas ukmergiškis – 23 metų Simonas Kalesnykas. Rajono jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ vadovui apdovanojimas įteiktas už nuoseklų jaunimo interesų atstovavimą, savanorystę ir nenutrūkstantį ryšį su Ukmerge. Vaikinas mokėsi Antano Smetonos gimnazijoje, dabar – paskutinio kurso studentas Vilniaus Gedimino technikos universitete, yra aktyvus įvairių projektų iniciatorius.

Svečias Kozma Huba iš mūsų miesto partnerio Vengrijoje Kiškunmaišos – mokytojas, muzeologas, žurnalistas, politikas, apdovanotas už Lietuvos nepriklausomybės kovų palaikymą ir įamžinimą savo krašte bei abiejų miestų bendradarbiavimo plėtrą.

1991 m. jis lankėsi Lietuvos Seime ir pasisakė už Lietuvos nepriklausomybę. Tuo metu užsimezgė draugystė su liaudies meistru ukmergiškiu Rimantu Zinkevičiumi. Kiškunmaišos mieste dabar stovi penkios jo medžio skulptūros. 2003 m. K. Huba kartu su filmavimo grupe iš Vengrijos kūrė filmą apie Lietuvos partizaninį judėjimą, lankėsi Ukmergėje. Užsimezgė miestų bendradarbiavimas.

Dėl ligos į Ukmergę svečias atvykti negalėjo. Apdovanojimą atsiėmė Vengrijos delegacijos atstovai.

Nominantus sveikino ir Mero padėkos ženklus įteikė rajono meras Rolandas Janickas. Šventinį vakarą vedė rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė ir vicemerė Klavdija Stepanova.

Buvo rodytas Dainiaus Vyto sukurtas filmas apie pokyčius Ukmergėje. Koncertavo Meno mokyklos auklėtiniai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų