Aiškinasi, kas sugadino piliakalnio tvorą

Ant miesto piliakalnio įrengtas metalinis pėsčiųjų takas sulaukia ne vien geranoriško laiką čia leidžiančiųjų dėmesio. Tai, kad reikia saugoti šį ukmergiškių turtą, aišku ne visiems.

Neseniai buvo pastebėta, kad ant piliakalnio kažkas lankėsi greičiausiai ne geranoriškais tikslais. Kažkam užkliuvo pėsčiųjų tako apsauginės tvoros troseliai – keletas jų, manoma, nuplėšta ar kitaip sugadinta.

Pasak rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjo Aido Dutkaus, bus aiškinamasi, kas galėjo nutikti. Vedėjas sakė kaip tik šį pirmadienį ketinantis vykti į vietą apžiūrėti tvorą su piliakalnį prižiūrinčia įmone „Ukmergės versmė“.

Kilus įtarimų, kad čia pasidarbavo vandalai ir tvorelės troseliai apgadinti piktybiškai, tyrimo imtųsi policija.

Apie šį incidentą ukmergiškiai aktyviai dalijasi nuomonėmis ir pastebėjimais feisbuke. Teigiama, kad piliakalnio tako tvora tokia – su nutrauktais troseliais ir skyle – buvo dar rugpjūčio pradžioje. Stebisi, kodėl kelias savaites nebuvo nieko daroma, nes dabar ant piliakalnio nesaugu, ypač – vaikams.

Diskutuoja ukmergiškiai ir apie mintį apskritai įrengti tokią tvorą. Viena iš nuomonių tokia: „Prasta apsauga iš tos tvorelės, apačia neapsaugota – koja slystelės ir nugarmėsi šlaitu. Gal tik į gera, kad taip anksti ėmė ryškėti trūkumai: mažiau nukentėjusių bus, kai ledukas atsiras“.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų