Autorės nuotr. Pirmininkė Z. Zarankienė. Autorės nuotr. Pirmininkė Z. Zarankienė.

Retais augalais, įmantriomis kompozicijomis, puošniomis detalėmis išsiskiria rajono gėlininkų sodybos. Jų šeimininkai skatinami apdovanojimais, o šiemet Ukmergės gėlininkų draugija pradžiugino ir neįprastomis nominacijomis.

Gražiausių, pavyzdingai tvarkomų draugijos narių sodybų apžiūra vyko liepą. Jas vertino draugijos valdybos sudaryta komisija. Aptarti konkurso rezultatus gėlininkai praėjusią savaitę buvo pakviesti į kultūros centrą.

Įsteigus specialias nominacijas, gėlininkai pagerbti padėkos raštais, dovanomis. Viena iš jų – išradingiausiai tvarkomos sodybos nominacija – skirta Eugenijai ir Stasiui Margevičiams. Jų valdos, pasak draugijos pirmininkės Zinaidos Zarankienės, išsiskiria puošybos elementais, šeimininkai kasmet nustebina kažkuo nauju. 

Aldona ir Vincas Juzakėnai apdovanoti už naujais motyvais papildytą sodybą, kurioje – irgi daug įmantriai sukomponuotų augalų. 

Gėlininkei Valei Pranckevičienei skirta nominacija už grožio puoselėjimą mažoje erdvėje, Janinai ir Romui Verbickams – už dekoratyvumą ūkininko sodyboje. Ramunei Kelbauskienei – už šlaitinio reljefo sumanų apželdinimą augalais. Jos sodyboje – kalijų plantacijos, dideli gubojų plotai, augalai skaičiuojami šimtais...

Vilmos ir Arūno Šerelių sodyboje savo vietą randa senovę menantys daiktai. Šeimininkai apdovanoti už meilę gamtos grožiui ir miesto aplinkos tvarkymą. Pagerbta ilgametė draugijos narė Verutė Stankevičienė, kuriai rūpintis savo gėlynais netrukdo ir garbus amžius. 88-erių gėlininkės sodyba labai gražiai prižiūrima, tvarkinga. Už savo veiklą ukmergiškė yra sulaukusi padėkos iš Prezidentūros. Pastarojo renginio metu jai skirta nominacija už sodybos augalijos puoselėjimo ilgaamžiškumą. 

Įvertinta Zinaidos ir Rimanto Zarankų kaimiško stiliaus sodyba, kurioje svyra vynuogių kekės, džiugina lazdynų giraitė, rožynas, skraido bitės, gyvena strazdai, kielės, pilkasis genys.

Gėlininkus apdovanojo Lietuvos sodininkų draugijos pirmininkas Aloyzas Burba, kuris dalyvavo apžiūroje, bei vyr. buhalterė Zita Kazlovskienė. „Sodybų apžiūra – kaip šventė. Buvo labai malonu matyti tiek daug grožio, sutikti gerus, darbščius žmones. Neretai tenka dalyvauti apžiūrose Vilniuje. Ir, atrodo, gėlės visur vienodos, bet nustebino, kaip gėlininkai tvarkosi, sugeba jas įkomponuoti. Džiugina, kad visa tai daroma iš širdies“, – sako A. Burba.

Jis perdavė apžiūros komisijoje taip pat dalyvavusios žurnalo „Sodo spalvos“ vyriausiosios redaktorės Danguolės Stundžaitės linkėjimus ir dovanas. Straipsnis apie Ukmergės gėlininkų sodybas jame pasirodys lapkritį. 

Gėlininkų draugijos valdybos vardu padėkos raštai už gražiai tvarkomas sodybas įteikti Zitai Sarapinavičienei, Aldonai Anforavičienei, o Julijai Rakauskienei – už gėlynų grožį balkone. 

Renginyje dalyvavusi savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė įteikė rajono mero padėkas. Už puoselėjamą etnografinę sodybą apdovanota Genutė Radzevičienė, gražiai tvarkomą aplinką – Roma Ciesiūnienė, skoningai tvarkomą sodybą – Genutė ir Jonas Kapočiai. Už idėjas ir draugijos veiklą padėkota pirmininkei Z. Zarankienei. 

Šventės svečiai grožėjosi gėlininkių sukurtomis augalų, rudeninių sodo ir daržo gėrybių kompozicijomis. Eksponuota neseniai Derliaus šventę puošusi arka, pagaminta iš klevo lapų, putino uogų, hortenzijų. Spalvomis salę užliejo kilimai, kuriuos draugijos narės „išaudė“ iš savuos gėlynuos išaugintų gėlių žiedų, lapų, kaštonų.

„Mūsų darbštuolės gėlininkės niekad nenuobodžiauja – net ilgais rudens vakarais. Jau planuoja, ką sodins kitais metais, kaip dar labiau puoš savo sodybas“, – džiaugiasi draugijos vadovė.

O tose sodybose, anot jos, ir dabar džiugina akį spalvų įvairovė, augalų gausa. Auga nasturtos, kartuolės, begonijos, įvairiaspalvės lelijos, galima aptikti retųjų tradeskančių, ląstūnių. Vingiuoja raganių alėjos, stiebiasi žilvičiai, ošia kalnų pušys...

Ukmergės gėlininkų draugija vienija apie šimtą narių. A. Burbos teigimu, tai – vienintelė gėlininkus burianti organizacija visoje šalyje, kuri priklauso Lietuvos sodininkų draugijai. „Mums labai malonu, kad daugybės sodininkų bendrijų darbus ir rūpesčius šitaip gražiai praskaidrina Ukmergės gėlės“, – sako jis. 

Už galimybę apdovanoti ukmergiškius kokybiškais sodo reikmenimis svečias dėkingas UAB „Maxima LT“. Finansinė parama dovanoms gauta, dalyvaujant šios įmonės inicijuotame bendruomenių programų projekte.

„Kadangi išsilaikom iš nario mokesčio, labai vertinam pagalbą. Stengiamės ieškoti rėmėjų, norim pagyvinti draugijos darbą, dalyvauti projektuose, respublikiniuose konkursuose, į kuriuos įsitrauktų ir ukmergiškiai“, – planais dalijosi metus sodininkų draugijai vadovaujantis naujasis jos pirmininkas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # iculogodiq 2020-01-08 08:15
Amoxicillin: http://mewkid.net/who-is-xandra/ Amoxicillin 500mg Capsules xaq.ospe.ukzinios.lt.beo.wh http://mewkid.net/who-is-xandra/
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # pekaziradh 2020-01-08 08:28
Buy Amoxicillin: http://mewkid.net/who-is-xandra/ Amoxicillin htv.uynl.ukzinios.lt.byo.kz http://mewkid.net/who-is-xandra/
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # ukiszodzow 2020-01-08 08:41
Buy Amoxicillin: http://mewkid.net/who-is-xandra/ Amoxicillin 500mg Capsules qge.hoqf.ukzinios.lt.kwf.rj http://mewkid.net/who-is-xandra/
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # ikoqoojhinao 2020-01-08 08:55
Amoxicillin Without Prescription: http://mewkid.net/who-is-xandra/ Buy Amoxicillin kvm.szlp.ukzinios.lt.zai.vk http://mewkid.net/who-is-xandra/
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų