Naujuosius pasitiko ledinėje Šventojoje

Ukmergės sveikuoliai Ukmergės sveikuoliai

Ukmergės sveikuoliai tradicijų nelaužo. Pirmąją metų dieną, kaip ir kasmet, jie nėrė į Šventąją šalia pėsčiųjų tilto. Dalyvių neatbaidė šaltas oras – temperatūra buvo nukritusi 8 laipsnius žemiau nulio, upės krantai buvo gerokai apšalę.

Prieš maudynes sveikuoliai padarė mankštą miesto stadione. Sugrįžę į maudynių vietą, 14 šalčio neišsigandusių vyrų ir moterų paskubomis nusirengė ir susikibę rankomis įšoko į upę.

Neilgai lediniame vandenyje užtrukę ruoniai po maudynių linkėjo vieni kitiems laimingų naujųjų metų, atvykusius draugus ir bičiulius ragino kitais metais nelikti ant kranto, o prisijungti maudynėms. Ukmergės sveikuolių klubo vadovė Nijolė Kaselienė džiaugėsi šįmet gausiai dalyvavusiųjų skaičiumi, tarp jų – Ukmergės policijos pareigūnais.

Šias maudynes jau daugelį metų rengiančio Ukmergės sveikuolių klubo atstovai tikina, kad maudytis lediniame vandenyje gali kiekvienas. Norintys išbandyti save ir atsikratyti nepagrįstos baimės šaltam vandeniui kviečiami į Palangoje vyksiančias tradicines ruonių maudynes vasario 13 d.

Metus maudynėmis tradiciškai pradeda visos šalies sveikuoliai. Jų teigimu, tai proga energingai pradėti naujus metus.

Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Dainius Kepenis sutinka, kad maudynės lediniame vandenyje organizmui – didžiulis stresas, bet tvirtina, kad jis turi labiau teigiamos nei neigiamos įtakos. Tai – tarsi priminimas, paraginimas organizmui atsibusti ir įjungti apsnūdusias gyvybines galias.

Ukmergės žinios

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų