Spausdinti šį puslapį

Socialines problemas aptarė su šalies Prezidente

Prezidentė Dalia Grybauskaitė bendravo ir su mažaisiais Tulpiakiemio gyventojais. Prezidentė Dalia Grybauskaitė bendravo ir su mažaisiais Tulpiakiemio gyventojais.

Siesikų seniūnijos Tulpiakiemio kaime antradienį lankėsi šalies vadovė Dalia Grybauskaitė. Su akcijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriais Prezidentė atvyko apžiūrėti vaikų dienos centro, pasikalbėti su bendruomene.

Prezidentės inicijuota nacionalinė socialinio saugumo kampanija „Už saugią Lietuvą“ telkia bendruomenes, savivaldybes, socialinius darbuotojus, valstybės institucijas, švietimo, kultūros įstaigas, įmones, nevyriausybininkus, žinomus žmones. Visuomenė kviečiama bendromis pastangomis keisti Lietuvą, prisidėti sprendžiant skaudžiausias visuomenės problemas.

„Patys kreipėmės į šios akcijos vykdytojus. Paprašėm moralinės pagalbos iš jos ambasadorių – pabūti kartu, tiesiog pabendrauti su mūsų centro vaikais, nes juos tai tikrai įkvepia“, – sako vaikų dienos centro projekto autorė Vilma Šidlauskienė.

Kartu su Prezidente atvyko atlikėjas Gabrielius Liaudanskas-Svaras, televizijos žurnalistė Daiva Žeimytė, broliai dvyniai Algirdas ir Remigijus Gataveckai, užaugę vaikų namuose. Svečiai domėjosi vaikų dienos centro, Tulpiakiemio bendruomenės, prie kurios jis įkurtas, veikla. Prezidentė bendravo su centrą lankančių vaikų mamomis, bendruomenės nariais. 

„Labai džiaugiamės, kad Prezidentė atsiliepė į mūsų kvietimą. Jos vizito tikslas buvo aptarti socialines problemas, pasikalbėti, kaip mūsų rajone jas galima spręsti, įvertinti vaikų dienos centro veiklą“, – pasakojo V. Šidlauskienė. 

Šis centras buvo įkurtas balandį, pateikus projektą ir gavus finansavimą iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Projektui skirta 14 000 eurų. 

Anot pašnekovės, centrą kasdien lanko 20–30 vaikų. Čia jie ruošia pamokas, žaidžia, gauna maitinimą, vyksta pamokėlės, pokalbiai apie asmens higienos, elgesio motyvacijos ugdymą. „Vyksta ir darbas su tėvais. Su jais kalbamės kad ir paprastais buities klausimais“, – pasakojo ji. Centre po pusę etato dirba du darbuotojai.

Sako, jog veiklą planuojama plėsti: „Norėtume teikti ir psichologinę pagalbą. Ne paslaptis, jog kai kurie vaikai linkę į agresiją, ypač paaugliai. Juk tokioje aplinkoje augę...“

Pagrindinės centro veiklos, jos teigimu, finansuojamos projekto lėšomis. „O investicijos į pastatą, vaikų vežimas į stovyklas, kitos kelionės, pramogos – rėmėjų, draugų dėka“, – jiems dėkinga V. Šidlauskienė. 

Pati augina penkias atžalas, tarp jų – visai neseniai, liepos 12 dieną, pasaulį išvydę dvynukai. Į Ukmergės rajoną moteris atvyko gyventi prieš metus. Čia širvintiškę atviliojo meilė. „Į Tulpiakiemį atitekėjau“, – šypsosi ji. 

Viliasi, jog pavyks sėkmingai įgyvendinti ir kitus su vaikų dienos centru susijusius ketinimus. „Susitikime su Prezidente gavome valdžios, verslininkų pažadus padėti. Statysim langus, pakeisim krosnį. Reikia keisti ir stogą, nes kitaip, kai ateis žiema, bus liūdesys. Kad galėtume tęsti veiklą, projektą teiksim ir kitais metais“, – planais dalijosi pašnekovė.  

Siesikų seniūnija įvardijama kaip viena problemiškiausių rajone, joje itin daug socialinės rizikos šeimų. Vaikai auga su girtaujančiais, socialinių įgūdžių stokojančiais tėvais.

 Lietuvoje 2015 m. buvo užregistruota beveik 40 tūkst. pranešimų apie smurtą artimoje aplinkoje. 19 tūkst. šalies vaikų auga socialinės rizikos šeimose, 3300 – globos namuose.

Kampanija „Už saugią Lietuvą“ siekiama padėti sunkumus išgyvenantiems žmonėms saugiai kurti savo gyvenimą, stabdyti smurtą, patyčias, vykdyti savižudybių prevenciją, mažinti priklausomybių mastą, skatinti įvaikinimą ir vaikų globą šeimose.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)