Aptarė problemas, rudens darbus

Sodas. Gedimino Nemunaičio nuotr. Sodas. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Sodų bendrijose siekiant riboti greitį, norima, kad jos būtų pripažintos gyvenamosiomis zonomis. Apie tai kalbėta praėjusią savaitę vykusiame sodininkų susirinkime. Taip pat aptarti talkų, baudų skyrimo apleistų sklypų šeimininkams klausimai.

Sodininkų vadovai buvo sukviesti susivienijimo „Sodai“ pirmininko Juliaus Kazėno. Pirmiausia atkreiptas dėmesys į apleistų, nenušienautų sklypų ir bendro naudojimo žemės tvarkymą. Nuspręsta rugsėjo 17–24 dienomis bendrijose organizuoti talkas – „Tvarkdaraičio“ dienas – bendro naudojimo plotams sutvarkyti, galbūt įsirengti aikšteles, kurias sodininkai naudotų pagal savo poreikius.

Štai „Vienybės“ ir „Šventosios“ sodininkai jau surengė talką bendrijas skiriančiai teritorijai sutvarkyti: išnaikino patvorio šabakštynus. Bėgant laikui gal nepaliks ir tvoros – bus tik bendrijas skirianti medžių alėja.

Dėl apleistų sklypų sutarta su Nacionalinės žemės tarnybos darbuotojomis Giedre Guželiene ir Daiva Stalioniene. Jos apvažiuos visas rajono bendrijas patikrinti, kurių savininkų sklypai nenušienauti. Kadangi ši tarnyba turi visų savininkų adresus, kitus duomenis, gali surasti betvarkius ir skirti baudas už piktžolių platinimą.

Primenama, kad sodų sklypai privalomai šienautini du kartus per metus: prieš sužystant pienėms ir rugpjūtį, kai subręsta piktžolės.

Sodininkų bendrijoms palikta apsispręsti dėl vidaus kelių perdavimo savivaldybei. Vyriausybė dar nėra galutinai parengusi įstatymo dėl kelių perdavimo lėšų tvarkos, šis klausimas paliktas rudens sesijai. Tačiau jį išsprendus, su Nacionaline žemės tarnyba bus derinami kelių geodeziniai matavimai.

Kad nekiltų problemų sodininkams dėl kelių ribų užėmimo, primenama, kad kelio teritorijoje nebūtų užtvertos tvoros, pasodintos tujų ar kitokios gyvatvorės, o kampinių sklypų ribos turi būti užapvalintos.

Siekiant riboti greitį bendrijų keliuose, norima, kad šios teritorijos būtų pripažintos gyvenamosiomis zonomis. Juo labiau kad soduose vasarą gyvena iki 70 proc. jų savininkų, o sodai seniai prarado tik žemės ūkio paskirtį.

Savivaldybės saugaus eismo komisijai, kuriai vadovauja savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas, buvo pateiktas prašymas dėl „Gyvenamosios zonos“ kelio ženklų pastatymo. Kadangi vyriausybinės Lietuvos saugaus eismo komisijos pirmininkas yra premjeras, laiškas nusiųstas ir Algirdui Butkevičiui. Taip pat ir į Seimą, kuriame Saugaus eismo komisijai vadovauja Stasys Brundza.

Ši komisija išnagrinėjo ukmergiškių prašymą ir laišku pranešė, kad klausimą spręsti persiuntė Ukmergės savivaldybės merui Rolandui Janickui. Taigi laukiama sprendimo, kad pagaliau būtų apribotas greitis sodų keliukuose, nebevažinėtų sunkiasvoris transportas, galėtų saugiai vaikščioti garbaus amžiaus žmonės, bėgioti vaikai, o tėveliai vežioti mažylius.

UŽ inf.


STIHL sodo technika - Parkų technika

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # sodininkas 2016-08-26 08:29
saunuolis naujasis sodu susivienijimo pirmininkas.Taip ir toliau
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų