Į šventę susirinko bendruomenės nariai ir svečiai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Į šventę susirinko bendruomenės nariai ir svečiai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Su Ukmerge besiribojančio, šalia Pašilės esančio Varinės kaimo bendruomenė paminėjo 10 metų veiklos sukaktį. Į gimtadienį susirinko gausus būrys svečių ir bendruomenės narių.

Susirinkusiuosius sveikino rajono vadovai, į svečius atvyko daug kitų kaimų bendruomenių aktyvistų bei saviveiklininkų.

Pirmasis bendruomenės pirmininkas Vladas Reingardtas pasakojo, kad organizacijos įkūrimo pradžia buvo tikrai sunki – patalpų nėra, rūpesčių daugybė. Tačiau aplinkinių palaikymas ir pamokymai suteikė tikėjimo ir vilčių, kad veikla įsibėgės. Kazys Grybauskas, Marijonas Vilkelis, Zofija Belickienė – tai žmonės, įpūtę Varinėje bendruomenės ugnį. Labai daug prisidėjo ir organizacijos įstatus parengusi bei projektus rengti išmokiusi Vida Meliūkštienė, kuriai išsakyti nuoširdūs padėkos žodžiai.

Šiuo metu pirmininkės pareigas einanti Regina Černiauskienė taip pat džiaugėsi ją supančiais geranoriškais žmonėmis. Paskaičiavo, kad per dešimtmetį bendruomenė per projektus sulaukė, skaičiuojant litais, 200 000 paramos. Pasak pirmininkės, svarbiausia užduotis buvo įsirengti patalpas.

Bendruomenė susiremontavo ne sau priklausančias, o nuomojamas patalpas. Jų savininkė rajono tarybos narė Zofija Belickienė sveikindama susirinkusiuosius prisiminė maždaug penkerių metų senumo įvykius, kai dėl šios nuomos buvo sulaukta priekaištų. Esą patalpos suremontuotos, o savininkai ims ir nepratęs nuomos. Tačiau verslininkė tikino, kad apie tai niekada nė minčių nebuvę. Nuomos sutartis tęsiama ir tikrai nebus nutraukta.

Varinės žmonės į savo bendruomenės namus susirenka praleisti laiko prasminguose renginiuose, čia koncertuoja kviestiniai svečiai ir vietiniai saviveiklininkai, vyksta dainų ir poezijos vakarai. Marius Mikučionis yra subūręs vyrų ansamblį. Vyrai susirinkusiesiems padainavo ir jubiliejinio vakaro metu. Taip pat salėje skambėjo svečių kolektyvų dainos.

Bendruomenės jubiliejaus proga pasveikinti atvyko ir Pašilės klebonas Rimantas Laniauskas.

Viena su dovanomis atvykusi renginio viešnia – Ukmergės kraštotyros muziejaus direktorė Vaidutė Sakolnikienė – ir pati sulaukė sveikinimų. Direktorė kaip tik tądien minėjo savo jubiliejų, jai sugiedota „Ilgiausių metų“.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų