Remontui rengtasi ne vienerius metus

Bažnyčios remontas jau prasidėjo. Gedimino Nemunaičio nuotr. Bažnyčios remontas jau prasidėjo. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Pradedama remontuoti Ukmergės miesto puošmena – Švč. Trejybės bažnyčia. Pirmame darbų etape bus paruoštas dažyti ir nudažytas maldos namų bokštas. Atlikta studija atskleidė, kad prieš keliolika metų remontas buvo atliktas nekokybiškai – padaryta nemažai grubių klaidų.

Švč. Trejybės bažnyčios klebonas Šarūnas Petrauskas pasakojo, kad dabar bažnyčios remontui rengtasi beveik trejus metus. Per tą laiką ne tik atlikti reikalingi projektai, bet ir samdyti specialistai atlikti išsamioms studijoms, siekiant išsiaiškinti, kodėl dažai ir tinkas nuo bažnyčios bokšto palyginti greitai nubyrėjo.

Paaiškėjo, kad pagrindinė priežastis – parinktos tarpusavyje nederančios statybinės medžiagos. Be to, ne visur pakeistos skardos. Spėjama, kad tinkamų ir labai kokybiškų dažų tuo metu gal ir nebuvo. Tie, kuriais nudažytas pastatas, yra ne atstumiantys vandenį, o jį sugeriantys.

Klebonas pasakojo, kad darbams atlikti pasamdyta UAB „Baltukmės statyba“. Pasak Š. Petrausko, tai vienintelė įmonė Ukmergėje, turėjusi visus leidimus atlikti tokio sudėtingo objekto statybos darbus. Statybininkai kruopščiai paruoš sienas tinkuoti, tinkuos ir dažys. Dažų spalva pasirinkta kiek kitokia nei dabar esanti.

Klebonas sako, kad jam asmeniškai šie, gana sudėtingi, maldos namų remonto darbai – pirmieji, tad taip pat yra nemenka atsakomybė ir išbandymas.

Bažnyčios fasado remontą žadama baigti per 2–3 mėnesius. Laikas darbų pradžiai, pasak specialistų, parinktas ne atsitiktinai – kad jie baigtųsi dar vidurvasarį ir liktų pakankamai laiko iki žiemos šalčių.

Antro etapo – pastato cokolio ir pamatų remonto – darbai bus atliekami jau ne šiais metais, o tuomet, kai tik bus surinktos tam reikalingos lėšos.

Pirmojo etapo remonto darbai kainuos daugiau nei 30 tūkst. eurų. Į šią sumą neįskaityta per 3 000 kainavusi studija, pamatų tyrimai, projektai.

Trečdalį remontui reikalingos sumos skirs savivaldybė iš rajono biudžeto. Likusią pinigų dalį tikimasi surinkti iš tikinčiųjų aukų. Prašoma ir kurijos fondo paramos.

Labai laukiama ir verslininkų parama. Kaip tai padaryti – prisidėti prie gražiausio Ukmergės širdyje esančio pastato remonto – nesunku sužinoti užsukus į Švč. Trejybės bažnyčią ar apsilankius jos internetinėje svetainėje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų