Seminare – apie Europos Sąjungos ateities perspektyvas

Į susitikimą regioninę žiniasklaidą sukvietė Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje Ryšių su žiniasklaida grupės vadovas Giedrius Sudikas. Gedimino Nemunaičio nuotr. Į susitikimą regioninę žiniasklaidą sukvietė Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje Ryšių su žiniasklaida grupės vadovas Giedrius Sudikas. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Kaune vyko seminaras regioninės žiniasklaidos atstovams. Jo dalyviai diskutavo apie Europos Sąjungos ateities perspektyvas kylančių iššūkių fone, buvo kalbama apie Lietuvos ateitį ES. Taip pat dalyviai susipažino su Investicijų planu Europai bei jo teikiamomis galimybėmis.

Mintimis, kokie Europos Komisijos ateinančių metų prioritetai, dalijosi Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius. Jis pažymėjo, kad bendrija šiuo metu išgyvena pačią aštriausią egzistencijos krizę. Tokios masės įvykių, kai esame puolami tiek iš išorės, tiek iš vidaus, nėra buvę nuo pat Antrojo pasaulinio karo. Jungtinės Karalystės sprendimas parodė, kad bendrijos ateitis nenuspėjama.

Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovo įsitikinimu, šiuo metu privalome iš naujo atrasti bendrą tikslą, sustiprinti bendrijos pamatus, iš naujo atrasti pasitikėjimą savimi.

Kaip Lietuva matoma Europos Sąjungoje? Į šį klausimą atsakymų ieškojo kita seminaro viešnia – Europos Parlamento narė Laima Andrikienė.

Bendraudama su žmonėmis iš įvairių pasaulio kraštų, ji susidarė įspūdį, kad Europos Sąjungos struktūrų pavydi daugelio pasaulio šalių gyventojai. Žavisi plačiomis mūsų galimybėmis. Deja, pačioje bendrijoje jaučiamas nusivylimas. Kodėl taip yra? Klausimas, kurį šiandien kelia daugelis. Deja, atsakymą rasti nėra paprasta.

Užsienio reikalų ministerijos Europos Sąjungos departamento direktorė Audra Plepytė kalbėjo apie tai, kaip Europa spręs kylančius iššūkius ir kokia Lietuvos perspektyva. Viešnia taip pat pažymėjo, kad „Brexit“ yra ženklas, jog su ES kažkas negerai. Vis dėlto lietuviai yra vieni iš labiausiai palaikančių ES. Kartu pasidžiaugė, jog kas penktas euras mūsų šalį pasiekia iš ES fondų.

Seminare pristatytos galimybės, kuriomis galima pasinaudoti siekiant ES finansinės paramos.

Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje ekonominės valdysenos pareigūnas Marius Vaščega pristatė Investicijų planą Europai. Taip pat buvo pristatytas kelio Vilnius – Utena rekonstrukcijos projektas.

Kalbėta apie investicijų poreikį Lietuvos regionuose, Europos strateginių investicijų fondo galimybes Lietuvoje.

Žurnalistai ir redaktoriai, dirbantys regionų laikraščiuose, interneto portaluose, televizijoje, taip pat turėjo galimybę lankytis „Santakos slėnyje“ – Nacionaliniame inovacijų ir verslo centre, kur susipažino su centro vykdoma veikla bei įgyvendinamais projektais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų