Oslo lietuvių namuose – ukmergiškių duetas

Dambrelininkai Kristina ir Egidijus Daruliai koncertavo Norvegijos lietuviams. Asmeninio archyvo nuotr. Dambrelininkai Kristina ir Egidijus Daruliai koncertavo Norvegijos lietuviams. Asmeninio archyvo nuotr.

Oslo lietuvių bendruomenėje vykusiame „Muzikiniame pavasaryje“ koncertavo ne tik Norvegijos sostinėje ir apylinkėse gyvenantys lietuviai, bet ir svečiai iš gimtinės: šiaulietė kanklininkė Kristina Kuprytė ir ukmergiškiai dambrelininkai Kristina ir Egidijus Daruliai.

Šis renginys – vienas iš daugelio, tautiečių organizuojamų Osle. Čia vyksta įvairūs susitikimai su keliautojais, mąstytojais, dailininkais, psichologais, muzikantais. Rengiama daug edukacijų, žiūrimi lietuviški filmai.

Bendruomenei priklausantys lietuviai kartu keliauja, sportuoja, poilsiauja, vienas kitam padeda. Vaikai puikiai kalba lietuviškai, nes turi galimybę pabendrauti sava kalba. Net bibliotekoje galima pasiimti naujausių lietuviškų knygų, namie žiūrėti lietuvišką televiziją.

Renginio svečiai Osle priimti labai šiltai. Jie ne tik koncertavo, tačiau turėjo progą aplankyti mieste surengtas pasaulinio lygio dailės parodas: animacijos pradininko Takashi Murakami skait-meninio meno parodą privačiame Astrup Fearnley muziejuje bei klasiko Edvardo Muncho parodą jam skirtame muziejuje.

Beje, garsaus E. Muncho kūrinio „Šauksmas“ šiuo metu nerasite. Paro-
dų eksponavimas, kaip ir visame pasaulyje, Osle vyksta „nauju kampu“. Pasirenkama viena autoriaus gvildenamų temų, o novatoriškas eksponavimo būdas padeda žiūrovui labiau priartėti prie meno keliamų klausimų, gvildenamų problemų.

Šalia parodos yra edukacinių ar žaidybinių elementų. Pavyzdžiui, atspausdintos tapybos kūrinių reprodukcijos, o žiūrovui reikia parinkti tinkamus tekstus. Jaunimui šis žaidimas labai patrauklus, padeda giliau suvokti turinį.

Egidijus Darulis Osle įsigijo naujų dambrelio muzikos mylėtojų. Ypač po vykusių dambrelio meistriškumo pamokų.

Ne mažiau domėtasi kanklėmis, kurios Kristinos Kuprytės rankose skambėjo naujai.

Buvo atliekamos negirdėtos muzikinės aranžuotės, pritaikytos kanklėms.

Kristina buvo pakviesta į Oslo moterų klubo organizuojamą vakarą, kuriame viena bendruomenės narė dalinosi kelionės į Peru džiungles įspūdžiais, kalbėta apie ritualus, atliekamus kasdieniniame gyvenime, vyko puodelių dekoravimas.

Darulių šeima jaučiasi dėkinga pakvietusiems į svečius Oslo lietuvių namams, organizatorėms Jolantai Šimkienei, Ievai Kilčauskaitei ir visiems, kurie rūpinosi priėmimu. 

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų