4 klausimai, kurių atsakymai padės sutaupyti įsirengiant baseiną

Lauko baseinas nėra būtinybė, ypač turint omenyje keistus lietuviškus orus. Tačiau visada smagu turėti objektą kieme, kuris suburia visą šeimą ir giminę.

Plius šiuo metu visi seka Rūtos pėdomis ir nenori pripažinti, jog nemoka plaukti Tad baseinai, nesvarbu kokie, pripučiami, dideli, maži ar karkasiniai baseinai, tačiau tampa siekiamybe. Visgi, tai brangus malonumas, todėl pasidalinsime keliais praktiškais patarimais, kaip sutaupyti įsirengiant baseiną.

Kam jums reikalingas baseinas?

Baseinas baseinui nelygu. Vienok jis yra norintiems lavinti savo plaukimo įgūdžius ir gerinti savo fizinę formą. O visai kitoks baseinas reikalingas, kuomet norima jame tiesiog atsipalaiduoti ir pasiilsėti. Todėl pirmiausia, sprendžiant kokio dizaino, išvaizdos baseino jums reikia, pagalvokite ką jame veiksite. Jei norite sportuoti, o įsirengsite nedidelį pramoginį baseiną, tuomet sportuoti eisite į baseiną sporto klube, o tai bus pinigų švaistymas.

Laikina užgaida ar kiemo dalis?

Nuolatinio baseino įrengimas ir priežiūra kainuoja, todėl būtina apsvarstyti ar jis jums reikalingas ir kokio baseino reikia. Jei manote, kad tai laikina užgaida ir nenorite eikvoti sklypo erdvės ilgalaikiam baseinui, arba nuomojatės namą ir nenorite papildomai investuoti, šauni idėja yra karkasinis baseinas. Nors ir didelis, tačiau ne nuolatinis statinys yra gerokai pigesnis variantas užtikrinantis tokį pat vandens pramogų smagumą.

Kaip baseinas bus apipavidalintas

Mes gyvename Lietuvoje. Čia orai išties nelepina, todėl tikėtina, jog kad ir koks baseinas būtų, karkasinis, pripučiamas, stacionarus, į jį dažniau žiūrėsime, nei jame maudysimės. Taigi svarbu apgalvoti kaip namiškiai eis į baseiną, pro kurią pusę bus patogu, kur baseinas bus įrengtas namo ir sodo atžvilgiu, kas bus šalia baseino ir kaip jis bus apipavidalintas. Beje, neapsigaukite įsirengdami sodelį visai šalia baseino. Lapuočiai medžiai paprastai rudenį meta lapus, o visi jie garmės į baseino dugną ir taip vers papildomai kasdien valyti baseiną. Todėl geriau vengti medžių šalia.

Baseino vieta

Nesvarbu kaip gražiai apipavidalintas baseinas, tačiau jame visai nesinori maudytis, jei jame temperatūra žemesnė nei aplinkos. Todėl svarbu parinkti vietą taip, jog baseiną kuo daugiau pasiektų saulės spindulių ir vanduo būtų pašildytas. Taip pat vertėtų vengti skersvėjų ir šiaurinio vėjo. Natūrali medžių ar gyvatvorės užuovėja būtų išties puikus sprendimas, norint kuo labiau natūrali išsaugoti šiltą baseino vandenį.


Baseinų įrengimas - https://baseinai-op.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų