Siuntinio į Rusiją draudimas: ar tai būtina?

Siuntinių pervežimo kainos į Rusiją svyruoja nuo keliolikos iki kelių šimtų ar net tūkstančių eurų, priklausomai nuo pakuotės dydžio ir svorio. Siunčiant siuntą natūraliai kyla klausimas, ar verta ir taip nepigų siuntinį papildomai apdrausti? Pateikiame keletą dalykų, į kuriuos verta atkreipti dėmesį, priimant sprendimą.

Kuo didesnis atstumas, tuo didesnė rizika

Nuo Vilniaus iki Maksvos centro – apie 900 km. Nepaisant to, ar pasirinksite siuntinį siųsti lėktuvu ar kelių transportu, atstumas gana didelis.

Siuntinys iš Lietuvos į Rusiją per platformą „ParcelABC“ vidutiniškai keliauja tris dienas. Siuntą galite sekti internete. Suvedę registracijos kodą, matysite kurioje vietoj yra kurjeris ir kada Jūsų siunta bus pristatyta.

Visos siuntos, siunčiamos per mūsų platformą, yra apdraustos. Taigi, užsisakę siuntą, gausite nemokamą 25 eurų draudimą. Jei Jūsų siuntos turinys didesnės vertės už šią sumą, galite papildomai apdrausti siuntą. Maksimali papildomo draudimo suma yra 5000 eurų“, - teigia vienas iš internetinės siuntų gabenimo platformos „ParcelABC“ įkūrėjų Andrius Balkūnas.  

Lengvai dūžtantis ar lūžtantis siuntos turinys – padidinta rizika

Jei siunčiate stiklinius, plastikinius daiktus, elektronikos prietaisus, skirkite ypatingą dėmesį jų įpakavimui ir ant pakuotės nurodykite, kad siunta lengvai dūžta. Nepaisant to, papildomas siuntos draudimas padės apsisaugoti nuo neplanuotų išlaidų.

„Per mūsų platformą į Rusiją dažniausiai siunčiami ilgai negendantys maisto produktai, nedidelė buitinė technika, drabužiai, dovanos, žaislai. Jei siunčiamos lengvai dūžtančios ar lūžtančios prekės ir jų vertį didesnė nei 25 eurai, klientams visada rekomenduojame įsigyti papildomą draudimą. Tai nėra didelė investicija, tačiau ji garantuoja klientams kompensaciją, jei siuntos gabenimo metu daiktai bus sugadinti“, - teigia A. Balkūnas.

Tinkamas siuntinio pakavimas gali apsaugoti viduje esančius daiktus

A.Balkūnas teigia, kad siunčiamus daiktus geriausia pakuoti į kartotines tvirtas nelanksčias dėžutes, dėžes arba apsaugas turinčius vokus, skirtus daiktų pervežimui. „Kiekvieną į vidų dedamą daiktą suvyniokite į apsauginę plėvelę. Taip apsaugosite juos nuo dūžių ir kitų pažeidimų. Naudokite apsauginę medžiagą tarp daiktų dėžės viduje. Saugiai supakavę, stipria lipnia juosta apklijuokite visas plyšti galinčias vietas“, - pataria „ParcelABC“ įkūrėjas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų