5 Didžiausi mechaninės žoliapjovės privalumai

5 Didžiausi mechaninės žoliapjovės privalumai /

Per dešimtmečius žoliapjovės patyrė daugybę naujovių. Nuo akumuliatorinių iki savaeigių žoliapjovių – pasirinkimas atrodo begalinis. Tačiau tarp šios gausybės technologijų pažangių galimybių mechaninė žoliapjovė, dažnai vadinama ritinine žoliapjove, išlaikė laiko išbandymą. Dėl paprastos konstrukcijos ir efektyvaus veikimo ją pamėgo daugelis namų savininkų. Šiame straipsnyje aptariami penki svarbiausi mechaninės žoliapjovės privalumai.

Draugiška aplinkai

Šiuolaikiniame pasaulyje, kuriame aplinkosaugos klausimai yra daugelio diskusijų dėmesio centre, mechaninė žoliapjovė tampa ekologiško efektyvumo švyturiu. Vienas ryškiausių mechaninių žoliapjovių privalumų yra tai, kad jos neišskiria jokių teršalų. Kadangi jos varomos žmogaus jėga ir nenaudoja benzino ar elektros energijos, į atmosferą neišmetama jokių kenksmingų teršalų. Taip ne tik sumažinamas anglies dioksido pėdsakas, bet ir užtikrinama, kad aplinkiniame ore neliktų nuodingų garų. Be to, pasirinkus ritininę žoliapjovę, sumažėja iškastinio kuro ir elektros energijos poreikis, o tai dar labiau sumažina poveikį aplinkai. Norintiems ekologiškų sodininkystės sprendimų, mechaninės žoliapjovės yra puikus pasirinkimas.

Mažai priežiūros

Mechaninių žoliapjovuų grožis slypi ne tik jų veikime, bet ir konstrukcijos paprastume. Nėra sudėtingų komponentų, kurie būdingi motorizuotoms žoliapjovėms – jokių uždegimo žvakių, karbiuratorių ar sudėtingų elektroninių grandinių. Šis paprastumas reiškia, kad mažiau dalykų gali sugesti. Pagrindiniai techninės priežiūros reikalavimai apsiriboja periodišku peilių galandimu ir judančių žoliapjovės dalių tepimo užtikrinimu. Be to, nesant variklio, nereikia reguliariai keisti alyvos ar valyti degalų sistemos, todėl mažiau prastovų ir pastovesnis veikimas. Iš esmės mechaninė žoliapjovė suteikia galimybę pjauti be rūpesčių ir su minimalia priežiūra.

Ekonomiškas

Nors pradinė investicija į mechaninę žoliapjovę gali būti panaši į kai kurių paprastų elektrinių ar dujinių modelių, ilgalaikis taupymas yra tai, kas iš tiesų yra geriausia. Nereikalaujant benzino ar elektros energijos, eksploatacinių išlaidų beveik nėra. Be to, dėl mažesnės techninės priežiūros mažiau išleidžiama atsarginėms dalims, aptarnavimui ir galimam remontui. Laikui bėgant, sukauptos lėšos gali būti labai didelės. Be to, gerai prižiūrimų ritininių šienapjovių ilgaamžiškumas ir patvarumas dar labiau padidina jų ekonomiškumą, todėl jos yra finansiškai protingas pasirinkimas namų savininkams, ieškantiems sodo įrankių vertės.

Fiziniai pratimai

Fizinis aktyvumas: šiais laikais, kai vis labiau paplitęs sėdimas gyvenimo būdas, fizinio aktyvumo įtraukimas į įprastus darbus duoda dvejopą naudą. Naudojant mechaninę žoliapjovę galima ne tik prižiūrėti veją, bet ir treniruoti visą kūną. Stumiant žoliapjovę įvairiomis vietovėmis įdarbinami kojų raumenys, o ją vairuojant ir manevruojant – rankų ir šerdies raumenys. Nuolatinis judėjimas didina širdies ritmą, todėl širdies ir kraujagyslių treniruotė prilygsta greitam pasivaikščiojimui ar lengvam bėgimui. Ieškantiems būdų, kaip išlikti aktyviems ir neskiriantiems atskiro laiko mankštai, pjovimas ritinine žoliapjove yra puikus sprendimas.

Tikslus pjovimas

Mechaninės žoliapjovės veikia paprastu principu: stumiant jas į priekį, sukasi spiralinių peilių rinkinys, kuris žolę žirklių judesiu nupjauna prie fiksuoto peilio. Šis pjovimo būdas labai skiriasi nuo rotacinių žoliapjovių, kurios plėšo žolę. Švarus ir tikslus ritininių žoliapjovių pjovimas neleidžia žolės viršūnėlėms paruduoti, todėl veja tampa vešli ir žalia. Be to, šis metodas yra sveikesnis žolei, nes sumažina ligų ir kenkėjų patekimo per suplėšytus žolės galiukus riziką. Rezultatas – ne tik vizualiai patraukli, bet ir sveikesnė bei atsparesnė veja.

Išvada

Kartais žoliapjovių pasaulyje galioja senas posakis „mažiau yra daugiau”. Mechaninė žoliapjovė, pasižyminti paprasta konstrukcija ir efektyviu veikimu, turi daugybę privalumų, kuriems šiuolaikinės motorizuotos versijos gali sunkiai prilygti. Mechaninė žoliapjovė – tai ekologiška ir ekonomiška, fizinio aktyvumo ir tikslaus pjovimo priemonė, todėl namų savininkai gali rinktis mechaninę žoliapjovę. Jei svarstote apie naują žoliapjovę arba norite rinktis ekologišką variantą, Varle.lt specialistai gali supažindinti su mechaninių žoliapjovių privalumais ir padėti priimti pagrįstą sprendimą.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *