Kaip vakare namų aplinkai suteikti pasakišką atmosferą?

Kaip vakare namų aplinkai suteikti pasakišką atmosferą? /

Šviesa mums siejasi su jaukumu, šiluma ir grožiu. O tokį įspūdį tikrai sukuria šviečiančios dekoracijos. Nesvarbu kur jas naudoti – lauke ar patalpų viduje, visur jos nuostabiai tinka. Prie šios rūšies dekoracijų priskiriame spalvotus žibintus, prožektorius, šviečiančius burbulus, įvairaus ilgio girliandas, neoninius užrašus ir panašias grožybes.

Kokias dekoracijas rinktis laukui, kokias namams?

Šviečiančių dekoracijų asortimente esama pastatomų ir pakabinamų puošybos elementų. Juos galima rinktis pagal spalvą, formą, dydį, medžiagą, iš kurios pagaminti ir kt. Laukui labai tinka šviečiantys rutuliai, klasikinių arba modernių formų girliandas, vielines lemputes, solidžius žibintus terasai ir varveklių formos šviestuvus.

O namų viduje puikiai tinka naudoti įvairias neonines figūrėles, pakabinamus žvilgančius burbulus, nedideles girliandas, žvakių imitacijas, languose kabinamas šviečiančias dekoracijas, vaizduojančias mėnulį su žvaigždėmis, nykštukus ir elniukus, LED juostas ir kitokias puošmenas.

Kaip papuošti sodą šaltuoju metų laiku?

Geras ir išradingai pritaikytas sodo aplinkos apšvietimas vėlyvą rudenį ir žiemą, jam suteikia ypatingą atmosferą. Vakare apšviečiami amžinai žaliuojantys augalai atrodo kur kas gražiau nei dieną, nes dirbtinės šviesos dėka išryškėja jų šakelių išsidėstymas ir kontūrai, lapelių ir spyglių formos.

Akį maloniai veikia išryškėję medžių kamienų žievės grafiniai ornamentai. Ypač įspūdingai atrodo spalvotųjų dekoratyvinių krūmų stiebai ir be lapų palikusios šakelės.

Kokiomis spalvomis apšviesti augalus rudenį ir žiemą?

Kraštovaizdžio dizainerių manymu, rudenį ir žiemą apšviesti sodo augalus galima pačiomis įvairiausiomis spalvomis. Svarbu tinkamai pasirinkti, kokį įspūdį norite sukurti. Pavyzdžiui, rausva žieve pasidabinusius augalus apšvietus raudona spalva, įspūdis tampa itin ryškus.

O žaliai apšviestų augalų spalvos tampa dar labiau sodresnės, tuo tarpu geltonai apšviesti medžiai ir dekoratyviniai krūmai atrado itin šiltai bei jaukiai. Gerai atrodo ir atskirai apšviesti pavieniai įdomesni augalai.

Kokias girliandas rinktis sodui?

Specialistai pataria rudenį ir žiemą augalų apšvietimui naudoti kokybiškas LED šviesų girliandas, kurios pasižymi atsparumu lietui ir sniegui, nes šios rūšies šviestuvai neįkaista ir nekenkia augalams. Girliandas ant medžių reikia kabinti laisvai, kad jos nesiveržtų į kamieno bei šakų žievę. Praktiškai yra ir tai, kad LED lemputės sunaudoja labai mažai elektros energijos, todėl ekonomiškai yra pasiteisinančios.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *