Mero ataskaitoje – gerų darbų sąrašai

Gedimino Nemunaičio nuotr. Rolandas Janickas Gedimino Nemunaičio nuotr. Rolandas Janickas

Rajono meras kiekvieną pavasarį tarybai teikia savo veiklos ataskaitą. Tokia ataskaita pateikta praėjusiame rajono tarybos posėdyje. Joje pažymima, kad 2015-ieji buvo istoriniai metai savivaldai – pirmą kartą šalies gyventojai tiesiogiai rinko merus.

Prieš metus, balandžio 14 dieną, įvyko pirmasis naujai išrinktos tarybos posėdis, kurio metu mero regalijos įteiktos Rolandui Janickui.

Įskaitant merą Ukmergės rajono taryboje dirba 25 nariai.

28 proc. – Darbo partijos, 24 proc. – Lietuvos socialdemokratų partijos, 16 proc. – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, 20 proc. – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, 8 proc. – Lietuvos laisvės sąjungos (liberalai), 4 proc. – Visuomeninio rinkimų komiteto „N. Puteikio komanda“ atstovai.

Taryboje – 24 proc. moterų, 76 proc. – vyrų, amžiaus vidurkis – 51 metai.

Tarybos nariai dalyvauja komitetų, komisijų, darbo grupių veikloje. Iš ataskaitos matyti, kad didžiausias krūvis komisijų bei darbo grupių veikloje tenka mero pavaduotojai Klavdijai Stepanovai. Ji dalyvauja Kaimo ir aplinkosaugos komitete, Strateginio planavimo, Garbės piliečio vardo suteikimo, nekilnojamo turto mokesčio lengvatų suteikimo, Konstitucijos egzamino, Nevyriausybinių organizacijų projektų atrankos, Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje projektų vertinimo ir atrankos, Ekstremalių situacijų komisijose bei dar keliolikoje įvairių darbo grupių bei tarybų veikloje.

Susivieniję į frakcijas

Rajono tarybos nariai yra susivieniję į frakcijas. Tarybos daugumai atstovaujančios frakcijos:

Darbo partijos – Arūnas Civilka, Rolandas Janickas, Vidmantas Krikštaponis, Arvydas Pėšina, Darius Varnas, Jurgita Vijūnė. Seniūnas – Kazys Cesevičius;

Lietuvos socialdemokratų partijos – Aira Dudėnienė, Arūnas Jasaitis, Andrius Lyška, Valdas Petronis, Klavdija Stepanova. Seniūnas – Jonas Grybauskas;

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų – Vytautas Česnaitis, Juozas Galiauskas, Vladas Kovarskas. Seniūnė – Birutė Žilėnienė.

Savivaldybės tarybos opozicijai atstovaujančios frakcijos:

Valstiečių ir žaliųjų – Elena Mirinavičienė, Romas Pivoras, Gintaras Plevokas. Seniūnas – Juozas Varžgalys;

Sąjūdžio – Andrius Kalesnikas, Algirdas Kopūstas. Seniūnas – Regimantas Baravykas.

Tarybos narė Nijolė Giedraitienė nepriklauso jokiai frakcijai. Ji dirba opozicijoje.

Frakcijų interesai atstovaujami Frakcijų seniūnų sueigoje, kurią sudaro meras, mero pavaduotojas ir frakcijų seniūnai. Pernai frakcijų seniūnų sueigoje derintos savivaldybei užsienyje atstovaujančių delegacijų sudėtys. Vyko ir viena neeilinė Frakcijų seniūnų sueiga gavus informaciją dėl Lietuvos Respublikos teritorijos administracinių vienetų ir jų ribų įstatymo pakeitimo projekto. Projektu planuota pakeisti Vilniaus apskrities teritorijos ribas nustatant, kad Ukmergė būtų priskirta Utenos apskričiai.

Frakcijų seniūnai tam nepritarė, siūlė steigti 11-ą – Ukmergės apskritį. Nors Ukmergės apskrities atkurti nepavyko, tačiau buvo išsaugotos esamos apskričių ribos.

Pagrindinė forma – posėdis

Posėdis – pagrindinė savivaldybės tarybos veiklos forma. Posėdžiai yra vieši, transliuojami savivaldybės interneto svetainėje. Gyventojai apie juos informuojami interneto svetainėje, rajono spaudoje.

Ataskaitoje teigiama, kad pernai vyko 14 Tarybos posėdžių, 11 iš jų – naujos kadencijos. Tradiciškai Ukmergės rajono garbės pilietis pagerbiamas iškilmingame posėdyje. Tęsiama išvažiuojamųjų posėdžių tradicija. Pirmas išvažiuojamasis posėdis buvo skirtas sveikatos priežiūros klausimams. Jau numatytas ir antrasis išvažiuojamasis posėdis turizmo klausimais.

Suskaičiuota, kad politikų dalyvavimo posėdžiuose bendras lankomumas pernai siekė 89 proc. Užregistruoti 362 sprendimo projektai (iš jų 247 naujoje kadencijoje), priimti 343 sprendimai (iš jų 243 naujoje kadencijoje). Pagrindiniai projektų rengėjai – savivaldybės administracijos skyrių vedėjai ir specialistai.

Atstovauja institucijose

Meras atsako už savivaldybės interesų atstovavimą sprendžiant klausimus su valstybės valdžios ir valstybinio administravimo subjektais, teisėsaugos institucijomis.

Savo atstovus savivaldybė turi Vilniaus regiono plėtros taryboje, Lietuvos savivaldybių asociacijos suvažiavime, Vilniaus teritorinės ligonių kasos stebėtojų taryboje, asociacijoje „Ukmergės miesto vietos veiklos grupė“, visuomeninėje organizacijoje „Ukmergės rajono vietos veiklos grupė“, Žydų kultūros paveldo kelio asociacijoje, UAB „VAATC“ , UAB „Ukmergės šiluma“.

Bylos juda

Meras ar jo įgalioti asmenys atstovauja savivaldybei ir teismuose.

Ataskaitoje pažymima, kad pernai pajudėjo teisminis procesas dėl prekybos centro „Lidl“. Savivaldybė šioje byloje apskundė valstybinę Teritorijų planavimo ir statybos inspekciją dėl neteisėtu potvarkiu patvirtinto teritorijų planavimo dokumento.

Šalys rengiasi bylą pabaigti taikos sutartimi.

Planuojama, kad greitai Ukmergėje turėsime modernią autobusų stotį, kurios projektavimą finansuoja kaimynystėje prekybos centrą statysianti bendrovė „Lidl Lietuva“.

Ne pirmus metus vyksta teisminiai procesai su UAB „Miesto energija“ dėl šilumos tiekimo sutarties nutraukimo. Šioje byloje Apeliacinis teismas panaikino dalį apygardos teismo sprendimo ir savivaldybės mokėtiną sumą „Miesto energijai“ sumažino maždaug per pusę. Tačiau dėl to ruošiamasi kreiptis į Aukščiausiąjį teismą. Šiuo metu rengiamas kasacinis skundas.

Savivaldybė, į šilumos ūkį per penkerius metus investavusi kelis milijonus eurų, pasiekė, kad šilumos kaina Ukmergėje mažėjo 17 proc. Tai – didžiausias kainos kritimas Lietuvoje.

Gyventojai nebegauna įgrisusių UAB „Miesto energija“ pranešimų dėl karšto vandens skaitiklio mokesčio. Ataskaitoje teigiama, kad tokį susitarimą pavyko pasiekti nuoseklių derybų dėka, tačiau klausimas toliau sprendžiamas teisme.

Pasirašytos sutartys

Ukmergės rajono savivaldybė pernai pasirašė ne vieną bendradarbiavimo sutartį. Sutartys pasirašytos su Didžiosios Kovos apygardos 8-ąja rinktine. Šalys įsipareigojo stiprinti pasitikėjimą Krašto apsaugos sistema, rengtis valstybės teritorijos apsaugai ir gynybai, informuoti visuomenę apie saugumo ir gynybos politiką.

Rugsėjį meras su kitais savivaldybių merais pasirašė memorandumą, kurio tikslas – stiprinti bendradarbiavimą vykdant Žemės ūkio ministerijos inicijuotą projektą „AuGink savo kraštą“.

Bendradarbiavimo sutartis pasirašyta su KTU Panevėžio technologijų ir verslo fakultetu, glaudžiai bendradarbiaujama su policija.

Ilgėja ir užsienio partnerių sąrašas. Pernai savivaldybėje viešėjo Latvijos Kuržemės regiono savivaldybių vadovų delegacija, Vokietijos darbininkų samariečių sąjungos Wetterau apskrityje atstovai, bulgarų delegacija iš Sofijos. Miesto šventėje sulaukta svečių iš Baltarusijos, Latvijos, Lenkijos, Ukrainos, Vengrijos.

Rudenį lankėsi Azerbaidžano ir Nyderlandų ambasadoriai, Latvijos Livani savivaldybės vadovai, Ukrainos Aukščiausiosios Rados narė, Lenkijos Varmijos-Mozūrų vaivadijos delegacija. Kelis kartus viešėjo svečiai iš Vokietijos Unstrut-Hainich apskrities. Rugsėjį meras pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Vengrijos Kiskunmajšos miesto savivaldybe.

Į užsienyje vykusias konferencijas ir šventes vyko ir Ukmergės politikai. Balandį viešėjo Ukrainoje Podolės Kamenece, gegužę – Herrljunge, Švedijoje, liepą – Tarnovo Podgorne, Lenkijoje, ir Livani, Latvijoje. Rugpjūtį du kartus vykta į Baltarusiją, Ašmenos ir Svisloč miestus. Rugsėjį – į Kiskunmajsa Vengrijoje, spalį – į Polvą Estijoje, lapkritį – į Podolės Kamenecą Ukrainoje.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

+28 # GMP 2016-04-06 10:50
Tokio teliuko kaip šis meras Ukmergė dar nematė :sad:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+27 # Verslinikas 2016-04-06 14:38
Plaukimas pasroviui. Visiškai neaiški miesto vizija. Neprotingai naudojami pinigai ir pan.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų