Ukmergėje atliekamas mokslinis tyrimas

Viešnios rengs susitikimus rajono seniūnijose. Viešnios rengs susitikimus rajono seniūnijose.

Antradienį į susitikimą sukviesti rajono seniūnai ne tik išsakė savo problemas, bet ir buvo informuoti apie mūsų rajone atliekamą mokslinį tyrimą.

Aleksandro Stulginskio universiteto Ekonomikos ir vadybos fakulteto Vadybos ir kaimo plėtros instituto socialinių mokslų daktarė Rasa Pakeltienė ir doktorantė Daiva Urmonienė informavo, kad, bendradarbiaudamos su mūsų savivaldybės administracijos ir seniūnijų atstovais, atlieka mokslinį tyrimą vietos savivaldos institucijų funkcijų harmonizavimo bei sinergijos potencialo galimybėms nustatyti.

Mokslininkės planuoja parengti ir disertaciją tema „Vietos savivaldos institucijų funkcijų harmonizavimas“. Vienas iš jos uždavinių – tyrimas Ukmergės rajono savivaldybėje. Vienas iš jo etapų bus vadinamųjų „fokusuotų“ grupių interviu, kurio tikslas – nustatyti vietos savivaldos institucijų suderinamumo galimybes, siekiant veiksmingesnio jų vykdymo.

R. Pakeltienė ir D. Urmonienė nuo lapkričio planuoja vykti į kiekvieną Ukmergės rajono seniūniją ir susitikti su įvairių sričių aktyvistais, žmonėmis. Susitikimų metu bus siekiama išsiaiškinti suinteresuotų asmenų grupių (gyventojų, verslo, ūkininkų, bendruomeninių organizacijų ir vietos savivaldos institucijų) nuomonę, kaip, kokias ir kokia apimtimi vietos savivaldos institucijos turėtų vykdyti vietos savivaldos funkcijas, koks jų ryšys su kaimo bendruomeninių organizacijų, vietos veiklos grupių ir valstybinės valdžios institucijų vykdomomis funkcijomis.

Tyrėjos atliks ir anketinę apklausą, kurios respondentai – savivaldybės administracijos atstovai. Jos išreikš savo nuomonę dėl funkcijų tarp vietos savivaldos subjektų bei įvertins jų reikšmingumą ir atsakomybes.

Apklausos rezultatai bus gretinami su „fokusuotų“ grupių interviu rezultatais, o vėliau pateiktos rekomendacijos problemoms spręsti.

Viešojo sektoriaus institucijų funkcijų harmonizavimas numatomas kaip vietos savivaldos institucijų viešojo valdymo tobulinimo prielaida, siekiant veiksmingesnio valdymo.

Apie šį susitikimą informavo rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų