Posėdyje – džiugaus atsisveikinimo gaida

Ukmergės rajono vadovai išlydėjo į Seimą išrinktą tarybos narį Juozą Varžgalį. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergės rajono vadovai išlydėjo į Seimą išrinktą tarybos narį Juozą Varžgalį. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Praėjusią savaitę vykęs rajono tarybos posėdis vienam jo dalyviui buvo paskutinis prieš išeinant dirbti į Seimą. Kolegos puokšte gėlių pasveikino į Seimą išrinktą Juozą Varžgalį ir atsisveikino linkėdami sėkmės naujame veiklos etape.

Su pergale Seimo rinkimuose, taip pat – praėjusio 60-ies metų jubiliejaus proga pasveikintas J. Varžgalys pabrėžė liksiąs paprastas, savas, visada aktyviai domėsiąsis Ukmergės rajono reikalais ir padėsiąs spręsti rajono problemas. Jį sveikinęs rajono meras Rolandas Janickas padėkojo už darbą taryboje ir linkėjo, kad nauja tarnystė būtų sėkminga.

Tradiciškai gimtadienio proga posėdžio pradžioje pasveikinti spalio mėnesį gimusieji tarybos nariai. Jų iš viso – net penki. Be jau būsimo parlamentaro, raudonų rožių žiedai įteikti Kaziui Cesevičiui, Dariui Varnui, Vladui Kovarskui, Birutei Žilėnienei.

Į valdybą nekvies

Rajono meras atsakė į praėjusiame rajono tarybos posėdyje Piliečių tribūnoje Ukmergės miesto bendruomenės pirmininko Juliaus Kazėno išsakytą mintį, kad į UAB „Ukmergės šiluma“ valdybą turėtų būti įtrauktas miesto bendruomenės atstovas.

R. Janickas pažymėjo, kad „Ukmergės šiluma“ dirba efektyviai, šilumos kaina mažėja, STT atlikta įmonės analizė nenustatė jokių pažeidimų. Esant tokioms aplinkybėms daryti pakeitimus įmonės valdyboje, kurią tvirtina rajono taryba, netikslinga.

„Ukmergės šilumos“ vadovas Vydas Paknys atsakė į Piliečių tribūnoje ukmergiškio Mindaugo Tamošiūno išsakytą kritiką jų įmonės atžvilgiu.

Į pastabas dėl šilumos kainos skaičiavimo metodikos direktorius pažymėjo, kad ši veikla licencijuota, kainos tvirtinamos valstybės nustatyta tvarka, savarankiškai jų skaičiuoti nebūtų galima. Atremtos buvo ir kitos aname posėdyje išsakytos pastabos įmonės atžvilgiu.

Pakeitė pavadinimus

Taryba nusprendė pakeisti Pivonijos ir Vaitkuškio gatvių Ukmergėje bei Deltuvos seniūnijos, Sarapų kaimo, Lelijų 1-osios gatvės geografines charakteristikas. Taip pat nutarta Vidiškių seniūnijos Jasiuliškio kaimo gatvėms suteikti Jasiuliškio, Laukų, Dvaro pavadinimus.

Naujos paslaugos

Patvirtintos Ukmergės kultūros centro teikiamų paslaugų kainos.

Kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė sako, kad tarp daugybės jų įstaigos teikiamų mokamų paslaugų – patalpų nuomos, įvairių edukacijų – buvo ir tokių, už kurias neimti pinigai. „Daug nevyriausybinių organizacijų į mus kreipiasi dėl plakatų, afišų maketavimo ir išleidimo. Matom, kad to daryti savo lėšomis nebegalim, juo labiau kad neseniai buvo sugedęs spausdintuvas ir jį teko taisyti savo lėšomis“, – pasakojo R. Graužinienė. Taip pat numatyti įkainiai ir už afišų ir plakatų iškabinimą tam skirtose vietose.

Ir mažiau, ir daugiau

Nuspręsta sumažinti 1,1 tūkst. Eur viešųjų darbų organizavimo išlaidas, iš jų 0,8 tūkst. Eur – VšĮ Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro finansavimui ir 0,3 tūkst. Eur – ,,Šilo“ pagrindinei mokyklai.

Nutarta skirti 1,1 tūkst. Eur viešųjų darbų organizavimo išlaidoms, iš jų 0,4 tūkst. Eur – Deltuvos seniūnijai, 0,4 tūkst. Eur – Siesikų seniūnijai, 0,3 tūkst. Eur – Pivonijos seniūnijai.

Verslo liudijimai

Keičiasi verslo liudijimų kainos. Taryba nusprendė nustatyti fiksuotus pajamų mokesčio dydžius, taikomus įsigyjant verslo liudijimus 2017 m. vykdomai veiklai. Nustatyti ir lengvatų, taikomų įsigyjantiems verslo liudijimus, dydžiai.

Pasikeitimų atsirado, nes, padidėjus minimaliai mėnesinei algai, nežymiai kinta minimalus fiksuotas pajamų dydis, taikomas įsigyjant verslo liudijimą.

Gyventojų pajamų mokesčio įstatyme numatyta, kad už per mokestinį laikotarpį gautas pajamas, nuo kurių mokestis sumokamas įsigyjant verslo liudijimą, mokamas savivaldybių tarybų nustatytas fiksuoto dydžio pajamų mokestis. Jis negali būti mažesnis už pajamų mokestį, apskaičiuojamą pagal tam tikrą tvarką.

Mokestis keičiasi nedaug. Šiemet jis negalėjo būti mažesnis nei 585 Eur. Kadangi nuo liepos 1 d. minimali mėnesinė alga padidėjo iki 380 Eur, nuo kitų metų fiksuotas pajamų dydis negali būti mažesnis už 684 Eur. Nauja tvarka įsigalios nuo kitų metų.

Ieško naujų patalpų

Šalyje vykstant vaikų globos namų pertvarkai siekiama, kad tokių įstaigų neliktų. Specialiai tam pritaikytas patalpas planuoja įsigyti savivaldybė.

Nuo kitų metų vienoje vietoje galės gyventi ne daugiau kaip 30 vaikų. Tokią normą atitinka vaikų globos namų korpusas Siesikuose. Tuo tarpu Vilniaus gatvėje nuo tarybinių laikų esantys vaikų globos namai naujųjų reikalavimų nebeatitinka. Čia likusiems vaikams turi būti įrengti bendruomeniniai vaikų globos namai.

Ukmergės vaikų globos namų direktorius pateikė prašymą skirti lėšų gyvenamajam būstui įsigyti. Patalpos, skirtos gyventi 8 vaikams, turi būti ne mažesnės kaip 112 kv. m, jose turi būti ne mažiau kaip 4 miegamieji kambariai po ne mažiau kaip 12 kv. m, vienas bendras kambarys, du tualetai, du dušai, virtuvė, drabužinė.

Taryba pritarė sprendimui pirkti gyvenamąjį būstą, kuris turės atitikti patvirtintus reikalavimus. Bus sudaryta komisija, kuri vertins siūlomas patalpas. Tam tikslui siūloma skirti sutaupytas socialinėms išmokoms mokėti numatytas lėšas.

Parduoda būstą

Taryba nusprendė ukmergiškių šeimos prašymu leisti parduoti savivaldybei priklausantį 51,80 kv. m namą su ūkiniais pastatais Šaltalankių gatvėje. Šio nekilnojamojo turto pardavimo kaina – 6 931 Eur.

Vadovaujantis Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymu, įvertinus parduodamo objekto vertę pakeitusias nuomininko investicijas, gali būti parduodami savivaldybei priklausantys būstai, kurie nuomojami ne socialinio būsto nuomos sąlygomis ir kuriuose nuomininkai yra išgyvenę ne trumpiau kaip 5 metus.

Parduodamo savivaldybės būsto Šaltalankių gatvėje vertė nustatyta vadovaujantis Turto ir verslo vertinimo metodika.

Ukmergės rajono savivaldybės Turto valdymo ir apskaitos skyriaus vedėjas Albertas Jackūnas pastebi, kad namelis parduodamas be žemės sklypo. Jis yra išties prastos būklės, savivaldybei savo lėšomis remontuoti jį neapsimokėjo. O nuomininkui taip pat neapsimokėjo pačiam ir remontuoti, ir mokėti nemažus nuomos mokesčius.

Name Šaltalankių gatvėje jį nutarusi pirkti šeima gyveno nuo 1960 metų. Nuo 2003 m. socialinio būsto nuomos sąlygos ir tvarka šiems nuomininkams nėra taikoma. Būstas yra įtrauktas į rajono savivaldybės parduodamų savivaldybės būstų ir pagalbinio ūkio paskirties pastatų sąrašą.

Turto vertintojai namą ir pagalbinio ūkio paskirties pastatus įvertino 6 781 Eur. Prie šios sumos priskaičiuojamos pačių vertintojų paslaugos kainos.

Pasak A. Jackūno, šis namas anksčiau minėtai šeimai nuomotas kaip socialinis būstas. Kai šeimos pajamos padidėjo, kaip socialinio būsto išnuomoti šeimai jo jau nebuvo galima, tad nuomotas už didesnę kainą.

Nuomos patalpas

Viešo konkurso būdu dešimties metų laikotarpiui nutarta išnuomoti savivaldybei priklausančias 34,75 kv. m ploto negyvenamąsias patalpas Vytauto g. 39, III aukšte. Nustatytas pradinis nuompinigių dydis – 1,32 Eur už 1 kv. m per mėnesį. Konkursas skelbiamas, nes pasibaigė šių patalpų ankstesnė nuomos sutartis.

Taryba taip pat leido išnuomoti viešo konkurso būdu ne ilgesniam kaip dešimties metų laikotarpiui savivaldybei priklausančias Ukmergės PSPC patikėjimo teise valdomas negyvenamąsias patalpas, esančias šios įstaigos I aukšte, kur įsikūrusi vaistinė. Bendras nuomojamų patalpų plotas – 60,97 kv. m. 1 kv. m pradinis nuompinigių dydis – 0,89 Eur per mėnesį.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų