Vairuotojus priims, pavaduotojo – kol kas ne

Rajono taryba praėjusią savaitę svarstė klausimus, kuriais numatyta didinti pareigybių skaičių tiek pačioje savivaldybės administracijoje, tiek švietimo įstaigose.

Tačiau vienam iš jų, kuriame be kita ko siūlyta įsteigti dar vieno direktoriaus pavaduotojo etatą Sporto centre, nebuvo pritarta.

Šio sprendimo projekte vienu iš punktų siūlyta skirti ugdymo įstaigoms papildomų etatų, kurie padės stiprinti darbą su specialiųjų poreikių ir elgesio sutrikimų turinčiais vaikais.

Rajone padaugėjus darželinukų, jau anksčiau numatyta įsteigti papildomas dvi grupes lopšelyje-darželyje ,,Eglutė“ ir vieną – „Buratinas“.  Tam reikalingi papildomi auklėtojų bei jų padėjėjų etatai.

Pernai įkurtos papildomos grupės lopšeliuose-darželiuose ,,Eglutė“ ir ,,Saulutė“ ir skirti papildomi etatai: po 0,75 – auklėtojos ir 0,5 – auklėtojos padėjėjos.

Tačiau atsižvelgiant į vaikų skaičių bei grupių darbo laiką, jų nepakanka, todėl abi įstaigos prašo įsteigti papildomai po 0,85 etato auklėtojos ir 0,5 – padėjėjos.

Sprendimo projekte taip pat rašoma, kad lopšelyje-darželyje ,,Saulutė“, Vidiškių, Senamiesčio pagrindinėse mokyklose būtina stiprinti darbą su specialiųjų poreikių ir elgesio sutrikimų turinčiais vaikais. Todėl čia reikalingi auklėtojo ir mokytojo padėjėjo etatai.

Siesikų gimnazijoje nuo 20 iki 25 padidėjo ikimokyklinio amžiaus vaikų skaičius, todėl reikalingas priešmokyklinio ugdymo pedagogo etatas.

Kai kur etatų mažėtų – 0,5 valytojos etato ,,Šilo“ pagrindinėje mokykloje ir 0,5 direktoriaus pavaduotojo etato ugdymui Veprių pagrindinėje mokykloje.

Dar vienas siūlymas – Ukmergės sporto centre įsteigti papildomą direktoriaus pavaduotojo ugdymui pareigybę. Projekto „Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra“ ir savivaldybės lėšomis bus įrengtos naujos patalpos „Šilo“ progimnazijos pastate stalo teniso ir šachmatų programoms įgyvendinti bei įrengtas papildomas baseinas vaikų plaukimo užsiėmimams organizuoti.

Direktoriaus pavaduotojas ugdymui būtų atsakingas už plaukimo, stalo teniso, šachmatų, krepšinio skyrių programų įgyvendinimą, sportui gabių vaikų paieškos ir atrankos sistemos įdiegimą.

Lopšelio-darželio „Eglutė“ etatams iš savivaldybės ir mokinio krepšelio šiemet reikėtų apie 20 tūkst., ,,Buratino“ – 8 tūkst., ,,Saulutės“ – 6,4 tūkst., Siesikų gimnazijos – 1,8 tūkst., Senamiesčio pagrindinės mokyklos – 3,25 tūkst., Sporto centro – apie 6 tūkst. eurų.

Tačiau prieš svarstant šį klausimą taryboje, opozicinių frakcijų atstovė „valstietė“ Elena Mirinavičienė paskelbė, kad tarybos opozicija prieštarauja direktoriaus pavaduotojo etato steigimui Sporto centre.

Esą nėra įvardyta, kodėl šio etato dabar prireikė, kol kas nėra patvirtinti mokyklų komplektų skaičiai, pačiame Sporto centre netvirtintas metinis mokos fondas. Be to, esą sklando gandai, kam ir kodėl ruošiama ši nauja vieta.

Opozicija siūlė sprendžiant klausimą dėl pareigybių punktą dėl Sporto centro direktoriaus pavaduotojo etato išbraukti.

Taryba už šį pasiūlymą balsavo, tačiau jam nepritarė.

Toliau buvo balsuojama už visą klausimo sprendimo projektą, apimantį ir kitų švietimo darbuotojų etatus. Tačiau jam nebuvo pritarta. Taigi, gana svarbus klausimas nukeltas.

Tuo tarpu kitam su etatais susijusiam klausimui – padidinti pernai spalį patvirtintą didžiausią leistiną rajono savivaldybės administracijos darbuotojų, pareigybių skaičių – posėdyje pritarta.

Po šio sprendimo darbuotojų skaičius administracijoje didėja nuo buvusių 225 iki 227. Tiesa, į darbą bus priimami ne kabinetuose dirbsiantys tarnautojai, o dviejų automobilių vairuotojai.

Poreikis padidinti pareigybių skaičių atsirado dėl padidėjusių miesto seniūnijos atliekamų darbų. Dar pernai rudenį buvo sudaryta darbo grupė, analizavusi miesto teritorijos, žaliųjų plotų, reprezentacinių erdvių tvarkymo klausimus.

Atsižvelgiant į jos pasiūlymus miesto seniūnijai nutarta pavesti žaliųjų erdvių šienavimo, lapų grėbimo ir išvežimo, žaliųjų atliekų iš konteinerinių aikštelių ir kitų miesto teritorijų surinkimo bei išvežimo darbus. Jiems organizuoti šį pavasarį leista pirkti du automobilius. Pati rajono taryba balsavo už tokį sprendimą. 

Paskelbus viešąjį konkursą automobilius seniūnija nupirko. Taigi, dabar atėjo laikas prie jų vairo pasodinti vairuotojus. O tam prireikė naujų etatų.

Ligi šiol miesto seniūnijos pareigybių sąraše buvo 8,5 pareigybės. Dabar šis sąrašas didėja dviem – darbininkų-vairuotojų – etatais.

Miesto seniūnija žada, kad patiems turint techniką ir vairuotojus, mieste netvarkos liks mažiau – ne samdyta firma, o patys galės išvežti prie konteinerių ir šalikelėse sukrautas žaliąsias atliekas.

Rajono mero Rolando Janicko įsitikinimu, toks sprendimas – pigiausias būdas mieste palaikyti švarą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+4 # Nuomone 2018-07-12 10:56
Neprastume socdemo krepsininko i pavaduotojus?o jau ruośesi direktorium but...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų