Varžybas laimėjo pabaiskiečių višta. Gedimino Nemunaičio nuotr. Varžybas laimėjo pabaiskiečių višta. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Šeštadienį Pabaiske vyko linksma ir išradinga šventė – tradicinėmis pretenduojančios tapti Vištų varžybos. Jose dalyvavo net 30 dalyvių. Po beveik porą valandų trukusių varžybų paaiškėjo nugalėtoja – vietinė pabaiskietė višta vardu Camel S.

Savo vištas varžyboms registravo ir pavieniai dalyviai, ir bendruomenės.

Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Lina Baublienė džiaugėsi, kad sulaukta dalyvių ne tik iš mūsų rajono, bet ir Alytaus, Kaišiadorių. Atvyko ir svečių iš Latvijos Lyvanų miesto.

Varžybose dalyvavo ir rajono meras Rolandas Janickas, komandos garbę gynė Pabaisko seniūnas Gediminas Lapukas.

Tie, kurie neturėjo savo vištos, galėjo čia pat už kelis eurus paukštį išsinuomoti.

Dalyvių būta ir kuoduotų, ir raibų, ir baltų. Komandą sudarė trys dalyviai – du žmonės ir višta. Kuoduotosios užduotis – kuo greičiau skuosti specialia 24 metrų ilgio tinklu dengta trasa. Vieno iš komandos narių – ją paleisti ir visais būdais vilioti bei skatinti bėgti. Kito – laukti prie finišo trasos gale, paimti atbėgusią ir ją pakelti.

Paukščių raginimui naudoti ir skėčiai, ir tarškynės, ir lesalas. Ir net barškintos kepsninių grotelės.

Nepaisant to, trasą įveikė ne visos dalyvės.

Sparnuotas bėgikes stebėjo komisija, kurioje – ir žymus mūsų krašto automobilių lenktynininkas Evaldas Čirba.

Finale Pabaisko raiboji varžėsi su atvykėle iš Alytaus, vardu Besotė. Pirmavo pabaiskietė višta Camel S, iškovojusi savo komandai – Raimundui Stringiui ir Gediminui Žirėnui nugalėtojų prizą. Komandai įteiktas kalvio Andriaus Janulio nukaldintas kiaušinis.

Pabaiskietis ūkininkas R. Stringis pasakojo vištą skolinęsis iš pusseserės Viktorijos. Pasirinkti buvę iš ko. Rinkosi iš kelių dešimčių kuoduotųjų. Paaiškėjo, kad pataikė. Augalininkyste užsiimantis ūkininkas džiaugėsi šventėje smagiai praleidęs laiką, o kad laimės – nė nesitikėjęs.

Renginys sulaukė gausaus dalyvių ir svečių būrio bei dosnių rėmėjų dėmesio.

Visą dieną susirinkusieji turėjo daug smagių pramogų.

Vyko mugė, kurios metu prekiauta vištomis, taip pat augintojai pristatė įvairių veislių višteles. Vaikams vaidino „Katino Murklio“ teatro artistai, vyko kūrybinės meno dirbtuvės, organizatoriai surengė daug linksmų atrakcijų. Kiekvienas galėjo dalyvauti smagiose varžybose, klausėsi grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, vakare – „Božole choro“.

Pagrindiniai šio renginio organizatoriai – Turizmo ir verslo informacijos centras, vadovaujamas L. Baublienės, ir Pabaisko bendraminčių klubas, kurio vadovė – Dovilė Janulienė.

Organizatorės tikisi, kad varžybos taps tradicinėmis.

Pirmosios vištų varžybos šiame miestelyje vyko pernai, švenčiant Pabaisko mūšio 580-ąsias metines. Vištų lenktynių trasa tuomet buvo šiaudinė – iš supresuotų šiaudų ir gerokai trumpesnė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų