Ugniagesiai ir jubiliejaus svečiai prie Laisvės paminklo. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ugniagesiai ir jubiliejaus svečiai prie Laisvės paminklo. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba šiemet švenčia 25 metų veiklos metines. Ta proga praėjusį penktadienį vyko iškilmingas renginys, kurio metu prisiminta šios tarnybos istorija, pagerbti pasižymėjusieji, sulaukta sveikinimų.

Vidurdienį miesto centre prie Laisvės paminklo buvo padėtos gėlės. Švč. Trejybės bažnyčioje aukotos šv. Mišios už esamus ir buvusius rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos darbuotojus, savanorius ugniagesius, jų šeimas. Pašventinta priešgaisrinės tarnybos vėliava.

Kraštotyros muziejuje vyko šiai progai skirtas minėjimas į kurį susirinko daug ugniagesių ir šventės svečių.

Ukmergės rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos direktorius Rimvydas Lukošius labiausiai pasižymėjusiems ugniagesiams įteikė padėkos raštus, rodytas filmas apie tarnybos veiklą, išsakyta daug gražių žodžių sunkų ugniagesio darbą dirbantiems ukmergiškiams ir sveikinimų su gražiu jubiliejumi.

Kraštotyros muziejuje ta proga atidaryta ukmergiškio Dainiaus Vyto fotografijų paroda, kurioje eksponuojamos nuotraukos iš įvairių gaisro gesinimo įvykių, bei gaisro paliktų pasekmių, darbo ir aplinkos detalės, portretai.

Ukmergės rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba savo veiklą pradėjo praėjus metams po nepriklausomybės atkūrimo mūsų šalyje. Veiklos pradžios būta sunkios – jautėsi didelis technikos, aprangos, gaisrinių priemonių stygius. Ir šiuo metu savivaldybės priešgaisrinės tarnybos finansavimas nėra pakankamas, o technika – gana sena.

Beveik visi turimi tarnybos automobiliai – sovietmečio laikų. Tarnyba turi 10 automobilių – 7 iš jų visada parengti darbui, 3 yra rezerve.

Iš viso tarnyboje dirba per 60 žmonių. Yra 7 kaimo komandos, kurių vyrai budi kaimuose, ir viena – Senamiesčio komanda – mieste.

Ši patalpas nuomojasi iš kolegų Kauno gatvėje – Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos.

Beje, šias dvi skirtingas įstaigas, turinčias skirtingus vadovus, skirtingas patalpas ir finansavimo šaltinius daugelis ukmergiškių painioja ir nežino, kad Lietuvoje egzistuoja dviejų lygių ugniagesiai gelbėtojai. Valstybinėje priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje yra statutiniai pareigūnai, dalyvaujantys ne tik gaisrų gesinime, bet ir atliekantys įvairius gelbėjimo darbus, pavyzdžiui, vykstantys į eismo įvykius, specialia technika vaduojantys iš jų nukentėjusiuosius.

Savivaldybės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba – įsteigta gaisrams gesinti ir atlikti pirminius žmonių ir turto gelbėjimo darbus.

Pastaruoju metu šalyje akcentuojama savanorių ugniagesių svarba. Ukmergėje į šias gretas jau yra įsilieję nemažai žmonių. Iškilmingai priimti buvo ir šios jubiliejinės šventės metu. Tačiau ši veikla kol kas daugiau – pilietiškumo išraiška – į gaisrus savanoriai kol kas nevyksta.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

+5 # Jo 2017-10-24 18:55
Eilinis šou! Vėl pusė miesto apdovanojo. Geriau ugniagesių buitį sutvarkytu, pagerintų darbo sąlygas . Gamtos reikalus į lauką reikia eiti atlikti.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų