Skautai naujus laivus nuleis Žirnajuose

Ukmergės jūrų skautai. Ukmergės jūrų skautai.

Birželio 4 d., sekmadienį, 14 val. Žirnajų ežere bus nuleisti ką tik pastatyti laivai bei apdovanoti jaunieji jų statytojai.

Ukmergės jūrų skautai prieš dvejus metus pastatė pirmą burinę mokomąją jachtutę „Laumė“, o pernai atkartojo 1933 metų Ukmergės jūrų skautų žygį upėmis iki Klaipėdos.

Šiemet skautai džiaugiasi dar vienu įveiktu iššūkiu – per žiemą pastatytos net keturios „Optimist“ klasės mokomosios jachtutės. Statyba vyko Jaunimo laisvalaikio centre ir Siesikų gimnazijoje. Prie darbų prisidėjo jaunimas iš Veprių, Pabaisko, Pašilės, Deltuvos.

„Norime padėkoti už suteiktas patalpas Jaunimo laisvalaikio centrui ir Siesikų gimnazijai, rėmėjams UAB „Likmerė“, Gintaro Steponavičiaus paramos fondui. Ketiname pastatyti 8 tokius laivus bei kviesti daugiau žmonių išmokti dirbti su įvairiais įrankiais. Neabejojame, kad po truputį judame link rimtesnio laivyno Ukmergėje gimimo“, – sako Skautų slėnio ir Ukmergės jūrų skautų vadovas Jonas Dragūnas.

Pasak jo, prie šių laivų statybų prisidėjo ir skautas iš Rumunijos Alexandras, daugiau nei 70 jaunuolių bei jų tėvų. Statytojai išmoko dirbti su fanera bei metalu, naudoti įvairius įrankius, klijus, dažus – viską gamino patys.

J. Dragūnas sako, kad antrus metus vykdoma neformaliojo vaikų švietimo programa „Skautai: Dievui – Tėvynei – Artimui“, kurios metu ne tik statomi laivai, bet organizuojami susitikimai, išvykos, žygiai.

Baseine tobulinami plaukimo įgūdžiai, atšilus orams šaudoma iš lankų. Vasarą vyksta buriavimo užsiėmimai Žirnajų ir kituose ežeruose.

Lankantieji veiklas kas savaitę dalyvauja užsiėmimuose Jaunimo laisvalaikio centre, Siesikuose arba Pabaiske ir bent kartą per mėnesį praleidžia savaitgalį gamtoje. Skautiškos sueigos Ukmergėje vyksta kiekvieną dieną.

Į Jūrų skautų programą nuo rugsėjo bus kviečiami jungtis nauji 8–18 metų kandidatai ir jų tėvai.

Šiuo metu organizacijoje 60 tikrųjų Lietuvos skautijos narių, jūrų skautų ir tiek pat kandidatuojančių jais tapti bei 3 savanoriai iš Rumunijos, Ukrainos ir Italijos. Dėl neformaliojo vaikų švietimo programos savaitiniai užsiėmimai yra nemokami.

Aktyviems skautų veiklų dalyviams atsiveria platesnės galimybės dalyvauti tarptautiniuose projektuose, mokymuose, stovyklose.

Susipažinti su skautais galima ir Skautų slėnio stovyklose. Vasarą čia vyksta dienos stovyklos mažesniems vaikams bei savaitės trukmės intensyvios „Skautai neskautams“ stovyklos, tarptautinių mainų bei  „išgyvenimo stovyklos“ jaunimui.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų