Tarp permainų sulaukusių mokyklų – ir Jono Basanavičiaus gimnazija. Gedimino Nemunaičio nuotr. Tarp permainų sulaukusių mokyklų – ir Jono Basanavičiaus gimnazija. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Baigiantis vasarai kai kuriose rajono ugdymo įstaigose, belaukiant sugrįžtančių moksleivių, ramybe nė nekvepia. Jose darbuojasi statybininkai, vyksta remonto darbai. Patalpos pertvarkomos, gražinamos.

Pasak savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistės Irenos Lukoševičienės, skubama darbus baigti iki rugsėjo. „Kelias pastarąsias savaites važinėjame po mokyklas: visur pilna žmonių, vyksta intensyvūs darbai“, – pasakojo ji.

„Remontuojamas Siesikų gimnazijos visas antras aukštas. Pirmas ir trečias jau buvo seniau sutvarkyti, atėjo eilė ir antram“, – sakė pašnekovė. Tvarkomas gimnazijos koridorius, dailinami kabinetai.

Darbai atliekami ir Želvoje: čia remontuojamas darželis, tvarkomi higieniniai mazgai. Taip pat keičiami Senamiesčio pagrindinės mokyklos Laičių pradinio ugdymo skyriaus viso pastato langai. „Šiose patalpose reikėjo sutvirtinimus daryti, nes buvo padaryta pertvara – atskirtos mokyklos ir darželio grupės. To reikėjo pagal higienos reikalavimus“, – pasakojo I. Lukoševičienė.

Anot jos, Taujėnų gimnazijoje turėtų būti tvarkoma sporto salė, o neseniai pabaigtas renovuoti Dukstynos pagrindinės mokyklos stadionas.

„Neeilinis remontas vyksta Jono Basanavičiaus gimnazijoje, kurioje tvarkoma valgykla. Jis čia labai didelis, nes ventiliacijos vamzdžiai eina per visą mokyklą, – teigė pašnekovė. – Lopšelis-darželis „Eglutė“ įsirengė papildomą grupę, pabaigė remontą.“ Po papildomą grupę taip pat turėtų būti „Saulutės“ darželyje ir mokykloje-darželyje „Varpelis“.

Kiekvienoje iš tvarkomų įstaigų, sako vyr. specialistė, darbų mastai skiriasi: „Kai kuriose buvo reikalingi tik smulkesni darbai. Kosmetinius remontus jos pasidaro pačios. Darbai vyksta sklandžiai, tikėkimės, kad iki rugsėjo viskas bus pabaigta.“

Ji pridūrė, kad taip pat yra mokyklų, besiruošiančių kiek kitokiems pokyčiams. Štai „Ryto“ specialioji mokykla planuoja „Varpelio“ pastate įsirengti vieną kabinetą. Tai bus mokomasis kabinetas. Skirtinguose pastatuose įsikūrusios šios įstaigos jungimo ar kitokių reorganizavimo planų, tarp jų – iškelti mokyklos bendrabutį, teigė I. Lukoševičienė, bent iki šio rugsėjo nenumatoma.

Trečiadienį kai kurias tvarkomas įstaigas apžiūrėjo ir rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, ką tik grįžęs po atostogų, bei administracijos direktorius Stasys Jackūnas.

„Tinkamas pasiruošimas mokslo metams yra labai svarbus, todėl vykom pasižiūrėti, pasidomėti darbų eiga. Nors administracijos direktorius į šiuos ir kitus svarbius objektus vyksta kas antrą dieną“, – sakė meras.

Rajono vadovas, tądien viešėjęs Senamiesčio pagrindinės mokyklos Laičių pradinio ugdymo skyriuje, sakė domėjęsis čia jau į pabaigą einančiais darbais: „Lėšų keisti šio skyriaus langus buvo skirta neseniai priimtu rajono savivaldybės tarybos sprendimu. Darbai atliekami gerai, iki rugsėjo viskas bus paruošta.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # plastikiniai langai 2017-12-06 12:14
Labai gerai, jog keičiami seni langai į naujus.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų