Po gaisro turgaus halę remontuos

Gaisro metu aprūkusioje Ukmergės turgaus halėje vyksta intensyvūs jos tvarkymo darbai. Gali būti, kad jie užtruks ir iki mėnesio.

Nelaimė turgavietėje kilo ankstų šio pirmadienio rytą. Pranešimas buvo gautas apie šeštą valandą – suveikė halėje įrengta apsaugos sistema.

Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, halės viduje per tirštus juodus dūmus nebuvo galima nieko matyti. Netrukus paaiškėjo, kad jų židinys – dvi gaisro metu išsilydžiusios šaldymo vitrinos.

Turgų administruojančiai bendrovei „Ukmergės paslauga“ priklausiusios vitrinos visiškai sudegė.

Pasak turgaus kontrolieriaus Kęstučio Valatkos, gaisro priežastys dar tiriamos. Kol kas iki galo neaišku ir tai, kokia yra įmonei padaryta žala. „Toms vitrinoms daugiau kaip 10 metų. Sunku šnekėti apie nusidėvėjimą, likutinę vertę. Nuostoliai iš principo nėra dideli, tačiau tokios yra paties gaisro pasekmės – remontai, valymai... Tai atsieis labai daug“, – sakė jis. Kol kas negalintis tiksliai įvardyti, kiek, tačiau užsiminė apie „dideles sumas“.

Trečiadienį imtasi tvarkymo darbų. „Šiandien juos pradėjom, bandom viską daryti savo jėgom, – tądien sakė pašnekovas. – Pirmiausia valomos halės sienos specialiomis priemonėmis, valymo darbai gana brangūs. Matysim, kaip mums patiems sekasi. Prireikus kreipsimės į specialistus.“

Anot K. Valatkos, kol kas sudėtinga įvertinti, ką dar reikės atlikti: „Laukia labai rimti remonto darbai. Be 2–3 savaičių nieko nebus – tiek prireiks sutvarkyti.“

Pašnekovas pasakojo, kad tuo rūpinasi įmonės darbuotojai. Jis dėkingas ir prie darbų prisidedantiems turgaus prekybininkams: „Visi žmonės yra supratingi, pasiūlė savo pagalbą. Kiek kas gali, tiek padeda.“

Pasak turgaus kontrolieriaus, iš viso halėje – 36 veikiantys mechanizmai – vitrinos ir šaldytuvai. Jų kai kurie prekiautojai turi ne po vieną, o po kelis. Iš tų, kurios sudegė, viena šaldymo virtina buvo tuščia, kita būdavo skirta rūkytiems gaminiams.

„Bus dirbama kasdien dviem pamainomis, šeštadieniais ir sekmadieniais, kad halė kuo greičiau atvertų duris pirkėjams“, – sakė jis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-3 # Juste Siauciunaite 2018-05-10 21:42
Nu cia dabar????? Ir sakiau Lukosiui - nevaziuok tu i ta Punska is Ukmerges, nbevaziuok, o kas paskui darosi, o!!!!
Nu baisu, o cia tai baisu.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų