Augalus dengia dovanotomis šakomis

Pašilės girininkijos girininkas Gestautas Lazauskas. Gedimino Nemunaičio nuotr. Pašilės girininkijos girininkas Gestautas Lazauskas. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Du šio mėnesio penktadienius – praėjusį ir šį – visi gėlininkai ir sodininkai gali pasinaudoti nauja paslauga – prisirinkti dovanojamų eglių šakų, skirtų augalams nuo žiemos šalčių pridengti.

Eglės šakų šias dvi dienas nemokamai galima atsivežti iš Valstybinių miškų urėdijos girininkijų. Šį penktadienį tai galima padaryti iki 15 val.

Pašilės girininkijoje praėjusią savaitę šiuo pasiūlymu pasinaudojo kelios dešimtys ukmergiškių.

Pašilės girininkija – arčiausiai miesto esanti, tad čia atvyko miesto bei aplinkinių sodų bendrijų gyventojai, auginantys rožes bei kitus, žiemos šalčiams mažiau atsparius, augalus.

Šios girininkijos girininkas Gestautas Lazauskas pasakojo, kad žmonėms toks pasiūlymas – patogumas. Nereikia paslapčiomis į mišką traukti, šakas savavališkai genėti, baimintis būti pastebėtiems ar nubaustiems.

Dabar tereikėjo atvažiuoti ir nurodytoje vietoje šakas susirinkti. Girininkas pastebi, kad kai kurie ir labai didelius kiekius ėmė, atrodo, gal tiek žmogui ir nereikia. Tačiau gal ne tik sau, gal ir kaimynui šakelių parvežė.

Patiems girininkijos darbuotojams tokia akcija – nelengva užduotis, papildomas rūpestis. Ruošė jas kirtavietėse, retindami mišką, arba nugenėjo nuo medžių, kuriuos pagal miškotvarkos projektus artimiausiu metu numatoma iškirsti.

Pašilės girininkijos dar laukia užduotis paruošti šakų Kalėdų šventėms. Tai tradicinė akcija „Parnešk Kalėdas į namus“, kurioje miškininkai atgabena į šalies miestus kalėdiniams papuošimams skirtų eglių šakų.

Pašilės girininkijai skirta užduotis – paruošti 500 šakų vilniečiams. Gabens jas į vieną konkretų – Pilaitės – rajoną.

Minėta akcija tradiciškai neaplenkia ir Ukmergės. Artėjant Kalėdoms, šakos iš girininkijų dalijamos prie kultūros centro.

Miškininkai primena, kad miške savavališkai laužant šakas yra pažeidžiamos aplinkos ministro įsakymu patvirtintos Lankymosi miške taisyklės ir dėl tokios neatsakingos veiklos gali būti skiriama nemenka bauda.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų