Pašilėje gyvenanti moteris pasakojo apie netvarką prie Pašilės kapinių. Pasak jos, buvo žadėta prie jų pastatyti tualetą, bet niekas tuo nepasirūpina. Prieš Vėlines žmonių daugybė, o tualeto nėra. Reikalui prispyrus eina į mišką, todėl ten net koją baisu pastatyti.

Per mažai, pasak moters, ir konteinerių prie kapinių. Nėra kaip atliekas rūšiuoti, tai žmonės viską verčia kur papuola. Pagal viešuosius darbus dirbusieji aplinką buvo sutvarkę, bet viskas vėl baigia pavirsti šiukšlynu.

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė sakė, kad viešas lauko tualetas stovi Pašilėje prie galutinės autobusų stotelės, šalia kapinių. Jį prižiūri ir valo seniūnija. Tiesa, prie tualeto nėra ženklo, gal žmonės ir nežino.

Dėl konteinerių seniūnė mano, kad prieš šventes, kai į kapinės suplūsta daugybė žmonių, jų galėjo ir pritrūkti.

Skaudžiausia seniūnei kalbėti apie netvarką šalia kapinių – už tvoros išdygstančius šiukšlynus. Sako pavasarį seniūnijos pajėgomis teritorija buvo iškuopta, sutvarkyta ir net išgrėbta, bet nevalos ir vėl pritempė atliekų.

„Šiukšlynai neatsiranda savaime, juos padaro žmonės“, – liūdnai konstatuoja seniūnė. Jos įsitikinimu, su konteinerių kiekiu ar jų perpildymu tai nėra susiję. Juk jei žmogus šiukšles atneštų prie konteinerio, rastų jį pilną, tai piltų šalia. Atliekų vežėjai tokiu atveju turėtų jas surinkti. O dabar atliekų krūvos dygsta kur papuola. Kartais dar darbininkams besitvarkant, ateina kapinių lankytojas ir jas išverčia patvorin.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų