Ketina likviduoti sveikatos punktus

Sveikatos punktų liks mažiau. Sveikatos punktų liks mažiau.

Ketinama likviduoti Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro Petronių, Lėno ir Krikštėnų bendruomenių sveikatos punktus.

Toks klausimas teikiamas svarstyti ateinančiame savivaldybės tarybos posėdyje.

Šį žingsnį ketinama žengti atsižvelgiant į Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausiosios gydytojos prašymą.

Rajono savivaldybės Centralizuoto vidaus audito skyriaus atliktoje audito ataskaitoje taip pat rekomenduojama optimizuoti sveikatos priežiūros paslaugų tinklą kaimiškose vietovėse.

Sprendimo projekte skelbiama, kad likviduoti Petronių, Lėno ir Krikštėnų bendruomenių sveikatos punktus siūloma įvertinus situaciją ir bendruomenėms pritarus.

Šie klausimai svarstyti Ukmergės PSPC gydymo taryboje bei slaugos taryboje.

Sveikatos ir socialinės paramos komitete siūlyta svarstyti galimybę keisti paslaugų organizavimo formą, nutraukti stacionarių paslaugų teikimą Petronių, Lėno ir Krikštėnų bendruomenių sveikatos punktuose ir teikti toliau mobilias sveikatos priežiūros paslaugas gyventojams.

Vadovaujantis atitinkama medicinos norma, medicinos punktas turėtų aptarnauti 800–1 500 asmenų.

O Petronių bendruomenės sveikatos punkto aptarnaujamoje teritorijoje, praėjusių metų duomenimis, gyveno 376, Lėno – 300, Krikštėnų – 374 gyventojai.

Tarybai svarstyti teikiamam projekte skelbiama, kad šių bendruomenių sveikatos punktų veikla šiuo metu yra nuostolinga. 

Vidutiniškai kiekvienas kaimiškosios vietovės gyventojas per metus punkto paslaugomis naudojosi tik 0,5 karto.

Bendruomenių sveikatos priežiūros punktuose dirbančios slaugytojos nepatenkina pacientų poreikių susirgus.

Pagal nustatytus reikalavimus bendrosios praktikos slaugytojos negali diagnozuoti susirgimo ir paskirti reikalingo gydymo. Šios funkcijos priskirtos šeimos, vaikų gydytojo kompetencijoms. Po vizito bendruomenės sveikatos punkte ligonis vis vien turi vykti į įstaigą, kurioje yra prisirašęs.

Minėtose teritorijose gyvenantiems gyventojams jau šiuo metu yra teikiamos mobilios sveikatos priežiūros paslaugos namuose. Paslaugos gyventojų namuose – kraujo tyrimų paėmimas, vaistų leidimas į raumenis ir į veną, slaugomų pacientų priežiūra, pragulų profilaktika ir t. t.

Sprendimą dėl minėtų punktų uždarymo Ukmergės rajono savivaldybės taryba spręs lapkričio 27 d. numatytame posėdyje.

Jei taryba pritars, punktų nebeliks nuo sausio 1 dienos.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų