Daugėja paslaugų vyresnio amžiaus pacientams

Dainiaus Vyto nuotr. Dainiaus Vyto nuotr.

 Ukmergės ligoninėje pradedamos teikti Geriatrijos dienos stacionaro ir ambulatorinės geriatrijos paslaugos vyresniems nei 60-ies metų pacientams, turintiems po keletą lėtinių ir ūmių ligų.

Ligoninė skelbia, kad gydytojo geriatro konsultacijos bus teikiamos Konsultacijų poliklinikoje, o dienos stacionaro paslaugos – naujai įrengtame Geriatrijos dienos stacionaro skyriuje, antrame įstaigos aukšte.

Atlikus kapitalinį remontą, ten įrengtos 4 palatos su 8-iomis lovomis, procedūriniai kabinetai, pagalbinės ir kitos patalpos. Visos jos pritaikytos sunkiai judantiems asmenims, įrengti aukštesni porankiai, specialūs WC kambariai, dušai. Skyrius aprūpintas reikiama medicinine įranga, jame dirba gydytojo, bendrosios praktikos slaugytojo, kineziterapeuto, ergoterapeuto, psichologo, socialinio darbuotojo komanda.

Geriatrija (gr. geron – senis + iatreia – gydymas) – tai mokslas, tiriantis senatvės ligas, jų gydymą ir profilaktiką.

Pažymima, kad Geriatrijos dienos stacionare teikiamos paslaugos vyresniems nei 60-ies metų pacientams. Gydytojas, įvertinęs  fizinę sveikatą, funkcinį savarankiškumą, protinę veiklą ir emocinę būseną, padės išspręsti paciento problemas, kilusias dėl daugybinės patologijos, negalios, socialinių ir psichologinių veiksnių. Taip pat jis sudarys tyrimo, gydymo, priežiūros, maitinimosi, reabilitacijos ir slaugos planą.

Pacientai į dienos stacionarą siunčiami: esant geriatriniams sindromams, mitybos sutrikimams, polipatologijai, polipragmazijai, kai reikia pacientą ištirti prieš numatytą planinę operaciją, jei pacientas pargriuvo 2 ar daugiau kartų per pastarąjį pusmetį, jei per pusmetį 2 ar daugiau kartų jis buvo hospitalizuotas neplanine tvarka, jei esant polipatologijai, polipragmazijai būtinas vaistų suleidimas į veną.

Dienos stacionaro paslaugos neteikiamos, kai yra ūmi infekcinė liga, ženklūs fizinės ar psichikos būklės sutrikimai, dėl kurių neįmanoma taikyti gydomųjų procedūrų, nustatytas nuolatinės slaugos ar paliatyviosios medicinos pagalbos poreikis.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų