Vaidotas Kalinas. Vaidotas Kalinas.

Įvyko konkursas užimti rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vadovo vietą. Jį laimėjo ukmergiškis Siesikų gimnazijos direktorius Vaidotas Kalinas.

Švietimo ir sporto skyrius vadovo neturėjo kurį laiką, šias pareigas prieš kelis mėnesius palikus buvusiai vedėjai Dalei Steponavičienei. Pirmadienį savivaldybėje vykusiame konkurse dalyvavo du kandidatai.

„Komisijos nuomone, Vaidotas Kalinas geriau pasirodė, buvo kokybiškesnis pokalbis. Tai ir lėmė jos sprendimą paskelbti jį laimėtoju“, – sakė Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėja Zina Kurmelienė. Daugiau informacijos apie konkurse dalyvavusius asmenis neatskleidžiama. „Pagal mūsų tvarką duomenys apie pretendentus neviešinami“, – teigė ji.

„Ukmergės žinių“ laikraščio žiniomis, kita kandidatė – buvusi vienos rajono mokyklos vadovė.

V. Kalinas dirbti savivaldybėje pradėtų tada, kai bus atlikti visi reikiami formalumai. Pirmiausia iš dabartinių pareigų jį turi atleisti rajono savivaldybės taryba. Anot Z. Kurmelienės, šis klausimas bus teikiamas svarstyti kitą savaitę vyksiančiame tarybos posėdyje. Vėliau paaiškės ir data, nuo kurios pradės eiti naująsias pareigas.

„Jis yra įstaigos vadovas, išeidamas turi perduoti ir finansinius, ir ūkinius reikalus. Pagaliau, ir ugdymo procesas vyksta“, – sakė ji.

Tiesa, kaip visada tokiais atvejais, yra galimybė apskųsti pasibaigusio konkurso rezultatus.

Pats šnekintas V. Kalinas apie tokias žymias savo gyvenimo permainas kol kas kalba santūriai. „Nesinori užbėgti už akių – apie planus ir laukiančius darbus daugiau bus galima pasakyti po visų procedūrų. Tiesiog viskas yra gerai, nusiteikimas labai pozityvus. Esu viskuo užtikrintas ir pasiryžęs daug gerų darbų Ukmergei nuveikti“, – sako jis.

Siesikų mokykloje pedagogas direktoriavo net septyniolika su puse metų – nuo 2000-ųjų gegužės. „Nežinau, kiek yra tiesos, bet kai tada pradėjau dirbti, man sakė, kad esu jauniausias mokyklos direktorius Lietuvoje“, – šypsosi 46-ą gimtadienį spalį atšventęs pašnekovas.

Tikina nemanantis, kad pakeitus darbą kaip nors pasikeis ir krūviai: „Aš ir taip buvau išėjęs iš tradicinio vadovo rėmų. Turėjau daugybę veiklų, mano darbas neturėjo laiko ar kitų ribų.“

Neslepia, kad laukia daug iššūkių, tačiau jų kol kas neatskleidžia: „Tiesiog reikės dirbti su visais kartu ir ieškoti tinkamiausių sprendimų.“ Vieną iš darbo krypčių sieja su tuo, kad, anot V. Kalino, ugdymo įstaigų direktoriai „mokytųsi būti gerais vadovais“. Mat, jo teigimu, šalyje tai yra problema – paprasčiausiai sunku rasti tinkamų vadovų.

Jis nė neslepia, kad bus išties sunku palikti dabartinį kolektyvą: „Per šitiek metų visi esam susidirbę, gerai vienas kitą suprantam. Mūsų santykiai puikūs.“ Kas perims Siesikų gimnazijos direktoriaus vairą, tikino nežinantis. Tai irgi paaiškės po konkurso. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)

Komentarai  

+3 # Mūsų tvarka 2018-03-09 02:34
Pagal kokią tokią “mūsų tvarką” duomenys apie kitą pretendentą neskelbiami? Ar ta “mūsų tvarka” įvesta dėl to, kad antrasis pretendentas buvo Krikštaponienė, jau senokai vaizdavusi skyriaus vedėjos rolę , atstovaudama skyriui įvairiuose renginiuose? Ar todėl, kad konkurso komisijos nariai- geri Krikštaponienės pažįstami ir bent nuslėpdami jos pralaimėjimą nuo visuomenės, nori ją taip pamaloninti? Nuo kada vieši konkursai į valstybės tarnybą turi kažkokių paslapčių, nes Kurmelienė įvedė “mūsų tvarką” Ukmergės savivaldybėje?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų