Skautų šventėje susirinks 1600 dalyvių

Skautai ruošiasi Pavasario šventei. Skautai ruošiasi Pavasario šventei.

Balandžio 23 dieną skautai iš visos Lietuvos suplauks į Ukmergę švęsti kasmetinės Pavasario šventės. Šis tradicinis Lietuvos skautijos renginys, skirtas pasaulio skautų globėjo Šv. Jurgio dienai paminėti, yra rengiamas jau 18-ąjį kartą.

Šiais metais renginio globėju tapo Ministras Pirmininkas Algidas Butkevičius.

„Šių metų pavasario šventės šūkis „Irklus merkt!“ (plaukimo metu reiškiantis komandą stoti) kviečia sustoti, pastebėti bundančią pavasario gamtą, pažinti Ukmergės miestą ir susibūrus drauge smagiai pradėti naują sezoną. Ši šventė telkia skautus bendrai veiklai, o balandis – puikus laikas ruoštis žygiams ir stovykloms, pamatyti seniai sutiktus brolius ir seses iš kitų kraštų, susipažinti su miestu, išmokti kažko naujo“, – mintimis dalinosi šventės viršininkas Jonas Dragūnas.

Šventėje dalyvaus per 1600 skautų iš visos Lietuvos. Renginio organizatoriai dalyvius žada nustebinti labai įvairia programa sausumoje ir vandenyje. Susirinkusieji dalyvaus vandens programoje su plaustais bei baidarėmis, dalyvaus nuotykiniame žaidime ir galės priimti komandinius iššūkius.

Skautai prisidės prie tą dieną mūsų šalyje vyksiančios akcijos „Darom 2016“.

Šventės metu bus naudojami ir išmanieji telefonai. Patyrę skautai ir skautai bus kviečiami išmėginti savo jėgas su „Action bound“ programėle, kurios padedami turės orientuotis po Ukmergės miestą, fotografuotis prie žymių Ukmergės vietų ir atlikinėti kitas užduotis.

Lietuvos skautijos vadovė Ieva Žilinskienė teigė, jog valstybės palaikymas jaunimo organizacijoms labai svarbus: „Glaudžius ryšius su Vyriausybe ir Seimu mūsų organizacija megzti pradėjo jau prieš metus. Labai džiaugiamės, kad šio bendradarbiavimo dėka 2018 metai paskelbti Skautų judėjimo metais. Labai vertiname tai, kad Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius sutiko tapti šventės globėju.“

Lietuvos skautija yra didžiausia skautų organizacija šalyje, vienijanti apie 2500 skautų iš įvairių Lietuvos vietovių. Su šūkiu „Dievui, Tėvynei, Artimui“ skautija ugdo pilietiškus, kūrybingus, atsakingus ir savimi pasitikinčius žmones, kuriems svarbi jų šalis ir žmonės. Pasaulyje yra daugiau nei 28 milijonai skautų, jie veikia 216-oje pasaulio šalių. Tai didžiausias jaunimo judėjimas pasaulyje.

Renginio rėmėjai: Ukmergės savivaldybė, LR krašto apsaugos ministerija, UAB „Naujasis Nevėžis“, Ukmergės rajono policijos komisariatas, Ukmergės PSPC, Ukmergės ligoninė, Vilniaus APGV Ukmergės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, Veprių bendruomenė, Pabaisko krašto bendraminčių klubas ir Saulius Galvonas, Birštono „Nemunas“.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų