Mažieji bibliotekos skaitytojai mielai mokėsi naujo amato. Mažieji bibliotekos skaitytojai mielai mokėsi naujo amato.

Trečią birželio savaitę visame pasaulyje vyksta Tarptautinė mezgimo viešumoje diena. Prieš keletą metų į šią akciją įsiliejo ir Lietuva. Ukmergėje ši diena minima taip pat jau kelerius metus.

Vlado Šlaito viešoji biblioteka, minėdama Mezgimo viešumoje dieną, akcentavo buvimo kartu, bendravimo ir skaitymo šalia mezgėjų – entuziastų svarbą. Bibliotekos kieme, šalia mezgančių renginio dalyvių, skambėjo bibliotekininkių skaitomi eilėraščiai, sentencijos.

Į akciją noriai įsitraukė būrelis vaikų. Dvi mergaitės išmoko megzti ir žadėjo sugrįžti į biblioteką ne tik knygų pasiskolinti. Pačių dalyvių nuostabai ir džiaugsmui, itin noriai virbalų ir siūlų kamuolio ėmėsi berniukai.

Šią akciją vakarop perėmė dailės studija „Spalvų sodas“, įsikūrusi Jaunimo laisvalaikio centre. Nepaisant protarpiais krapnojančio lietaus, akcija pavyko.

„Galbūt kitais metais ši šventė suburs ir suvienys dar daugiau bendraminčių – ir senjorų, ir jaunų mamų, ir moksleivių“, – viliasi akcijos organizatorė Kristina Darulienė, Vlado Šlaito viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė projektinei ir edukacinei veiklai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų