Sotus makaronų patiekalas su vištiena ir daržovėmis

Autorius Ukmergės žinios
Porcijos 2
Paruošimas 15 min
Gaminimas 10 min

Makaronai su vištiena ir daržovėmis – tai klasikinis patiekalas, mėgstamas dėl savo paprastumo, greito paruošimo ir maistingumo. Šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei, nes yra sotus ir subalansuotas. Vištiena suteikia baltymų, daržovės – vitaminų ir mineralų, o makaronai – energijos šaltinį. Be to, šis receptas yra lengvai pritaikomas pagal turimus ingredientus ar asmeninius skonius.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Makaronai: Galite naudoti bet kokis rūšies makaronus – spagečius, penne, fusilli ar net ryžių makaronus. Taip pat tinka pilno grūdo ar be glitimo makaronai, priklausomai nuo mitybos poreikių.
  • Vištiena: Vietoje vištienos krūtinėlės galite rinktis vištienos šlaunelių mėsą ar net kalakutieną. Taip pat tinka tofu ar sojos gabalėliai vegetariniam variantui.
  • Paprika: Galima naudoti įvairių spalvų paprikas arba pakeisti jas cukinija, brokoliais ar morkomis.
  • Pomidorai: Šviežius pomidorus galima keisti konservuotais pomidorais savo sultyse arba pomidorų pasta.
  • Česnakas: Jei nemėgstate česnako, galite jo nedėti arba pakeisti svogūnu.
  • Alyvuogių aliejus: Tinka ir kiti aliejai, pavyzdžiui, rapsų ar saulėgrąžų.
  • Prieskoniai: Be druskos, pipirų ir kario, galite pridėti mėgstamų prieskonių, tokių kaip bazilikas, raudonėlis ar čiobreliai.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Vištieną supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais, kad ji tolygiai iškeptų.
  • Daržoves galite pjaustyti pagal savo skonį – smulkiau ar stambiau, tačiau svarbu, kad jos būtų panašaus dydžio, kad keptų tolygiai.
  • Makaronus virkite iki al dente būsenos, kad jie nebūtų per minkšti ir išlaikytų formą maišant su kitais ingredientais.
  • Jei norite daugiau padažo, galite pridėti šiek tiek vištienos sultinio ar grietinėlės.
  • Patiekalą galite pagardinti tarkuotu sūriu, pavyzdžiui, parmezanu, kuris suteiks papildomo skonio.

Kalorijos:

  • Iš viso: apie 516 kcal
  • Porcijoje: apie 258 kcal (jei patiekalas dalijamas į 2 porcijas)
  • Makaronai: 60 g
  • Paprika: 150 g
  • Pomidorai: 100 g
  • Vištienos krūtinėlė: 150 g
  • Česnakas: 5 g
  • Alyvuogių aliejus: 10 g
  • Prieskoniai: druska, pipirai, kario prieskoniai (pagal skonį)
  1. Vištienos krūtinėlę ir daržoves supjaustykite mažais gabalėliais. Pagardinkite druska, pipirais ir kario prieskoniais.
  2. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir apkepkite vištieną, kol ji taps auksinės spalvos.
  3. Pridėkite supjaustytas daržoves į keptuvę ir kepkite, kol jos suminkštės.
  4. Tuo tarpu išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje iki al dente būsenos, vadovaudamiesi pakuotės instrukcijomis.
  5. Nusausinkite makaronus ir sudėkite juos į keptuvę su vištiena ir daržovėmis.
  6. Viską gerai išmaišykite ir kepkite dar 2–3 minutes, kad skoniai susijungtų.
  7. Patiekite karštą, pagal pageidavimą pabarstykite šviežiais žalumynais ar tarkuotu sūriu.
  8. Santrauka: Makaronai su vištiena ir daržovėmis – tai lengvai paruošiamas, skanus ir maistingas patiekalas, tinkantis įvairioms progoms. Galite eksperimentuoti su ingredientais ir prieskoniais pagal savo skonį, taip sukurdami naujus šio klasikinio patiekalo variantus. Svarbiausia – laikytis pagrindinių gaminimo principų, kad patiekalas būtų skanus ir subalansuotas.
Dalintis