Gaisrą sukėlė durų skambutis

Ugnis įsiplieskė nuo durų skambučio.  Ukmergės PGT nuotr. Ugnis įsiplieskė nuo durų skambučio. Ukmergės PGT nuotr.

Tik dėl laimingo atsitiktinumo be būsto neliko vienas Miškų gatvės gyventojas. Jo bute užsidegė, regis, visiškai nekaltas įrenginys – durų skambutis.

Šeimininko tuo metu namuose nebuvo, tad smilkstančio įrenginio niekas nepastebėjo.

Trumpas jungimas durų skambutyje pridarė nuostolių – aprūko sienos, lubos, daiktai. Laimei, liepsnos nespėjo įsiplieksti.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas sako, kad šiame bute nebuvo dūmų detektoriaus. Jei jis būtų įrengtas, gal signalą būtų išgirdę kaimynai.

D.Vyšniauskas teigia, kad gaisras nuo durų skambučio nėra neįtikėtinas, nes gaisrą gali sukelti kiekvienas elektros prietaisas. Yra buvę atvejų, kai gaisro židiniu tapo rozetė ar šviestuvas. Gal tik šįkart nuostoliai didesni – aprūko ne tik gaisro židinio vieta, bet ir visas dviejų kambarių butas. Skelbiama, kad šis gaisras buvo pastebėtas tada, kai dūmai buvo pasklidę laiptinėje.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovo teigimu, įgyvendindami savivaldybės finansuojamą programą ukmergiškių būstuose šiemet ugniagesiai įrengė per 200 dūmų detektorių. Anksčiau rinkdavosi socialiai remtinas šeimas, bet šiuo metu rengia visiems, kurie tik to pageidauja.

Tarnybos vadovas pasakojo, kad vykdydami akciją „Gyvenkime saugiai“ jie jau aplankė daugiau kaip 1 000 ukmergiškių šeimų. Iš jų per 600 buvo įsirengę dūmų detektorius.

Taigi, galima būtų spėti, kad dūmų detektorius turi per 60 proc. ukmergiškių. Tačiau kiek procentų tiksliai – neaišku, nes aplankė tik tuos būstus, kurių šeimininkai geranoriškai įsileido.

Praėjusią savaitę mūsų rajone kilo ir daugiau gaisrų. Gruodžio 20-osios vakarą Ukmergėje, Kauno gatvėje, užsidegė garažas. Atvykus, mūrinis garažas degė atvira liepsna.

Sudegė jo stogas, viduje buvę namų apyvokos daiktai ir 6 kubiniai metrai lentų. Ugniagesiams pavyko apsaugoti kitą priblokuotą mūrinį garažą.

Gruodžio 23 d. ugniagesiams buvo pranešta, kad Želvos seniūnijoje, Bastūnų II kaime, dega pirtis. Atvykus paaiškėjo, jog degė dailylentės aplink dūmtraukį, tačiau, laimei, iki atvykstant gelbėtojams, jas užgesino patys gyventojai.

Gruodžio 24 d. prie katilinės degė pjuvenos. Traktoriumi jos buvo perpiltos ir atjungta elektra.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų