Miesto šventė sustyguota

Šį sa­vait­ga­lį Uk­mer­gė­je šur­mu­liuos Mies­to šven­tės ren­gi­niai. Jiems skir­tas fi­nan­sa­vi­mas ge­ro­kai kuk­les­nis nei anks­tes­niais me­tais. Ta­čiau, anot or­ga­ni­za­to­rių, tai ne­taps kliū­ti­mi pa­ro­dy­ti, kad kul­tū­ri­nis gy­ve­ni­mas ra­jo­ne gy­vas.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Visi kviečiami į šventę.

Or­ga­ni­za­to­riai ža­da, kad ren­gi­nių bus daug ir „įvai­riems sko­niams“. Iš ra­jo­no biu­dže­to Mies­to šven­tei skir­ta 20 tūks­tan­čių li­tų. Anks­tes­niais me­tais bū­da­vo ski­ria­ma  ge­ro­kai dau­giau – apie 100 tūks­tan­čių li­tų.

Ren­gė­jai pa­si­ry­žę lė­šų sty­gių už­mas­kuo­ti, pa­si­telk­da­mi ne tik sa­vo iš­ra­din­gu­mą, bet ir kuo dau­giau uk­mer­giš­kių ko­lek­ty­vų.

 

Sa­vo­mis jė­go­mis

 

Ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Kul­tū­ros sky­riaus ve­dė­jas Ju­lius Za­rec­kas sa­ko, kad šven­tei ruo­šia­ma­si la­bai in­ten­sy­viai. Kas sa­vai­tę sa­vi­val­dy­bės spe­cia­lis­tai, kul­tū­ros cen­tro dar­buo­to­jai rin­ko­si į pa­si­ta­ri­mus. Kai ku­riuo­se iš jų da­ly­va­vo ir po­li­ci­jos at­sto­vai, se­niū­nai, įmo­nių va­do­vai.

„Drą­siai ga­li­ma teig­ti, kad šven­tės pa­si­ruo­ši­mas vyks­ta nuo anks­ty­vo pa­va­sa­rio. Jau tuo­met bu­vo pra­dė­ti dė­lio­ti pa­grin­di­niai šven­tės griau­čiai“, – sa­ko jis.

Be­ne pa­grin­di­nis šių me­tų Mies­to šven­tės bruo­žas – dau­gu­ma ren­gi­nių pla­nuo­ja­ma su­reng­ti sa­vo pa­čių jė­go­mis.

Pa­sak J. Za­rec­ko, kai ku­rie ko­lek­ty­vai pa­tys pa­si­siū­lė da­ly­vau­ti, ki­tus rei­kė­jo pa­ra­gin­ti, pa­pra­šy­ti. „Pa­vyz­džiui, Mu­zi­kos mo­kyk­los mo­ki­niai kiek­vie­nais me­tais ge­gu­žę ren­gia bai­gia­mą­jį kon­cer­tą – be­li­ko su jais su­si­tar­ti, kad jis vyk­tų Mies­to šven­tės die­no­mis“, – pa­sa­ko­ja pa­šne­ko­vas.

 

05-28-1_straipsnio_2_nuotr

Prieš šven­tę mies­to aikš­tės puo­šia­mos gė­lė­mis.


Pa­spir­tis – rė­mė­jai

 

Uk­mer­gės kul­tū­ros cen­tro lai­ki­nai di­rek­to­rės pa­rei­gas ei­nan­ti Ra­sa Grau­ži­nie­nė džiau­gia­si, kad šven­tės rė­mė­jų il­gai ieš­ko­ti ne­rei­kė­jo: „Kiek kas ga­lė­jo, tiek pri­si­dė­jo – vi­si jie mums rei­ka­lin­gi.“ Šven­tę glo­bo­ja ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė. Prie šven­ti­nės nuo­tai­kos kū­ri­mo pri­si­dė­jo ge­ne­ra­li­nis rė­mė­jas – AB TEO, už­da­ro­sios ak­ci­nės ben­dro­vės „Vil­kmer­gės alus“, „Ume­ga“, SMD, „Ge­ras sko­nis“, „Žel­vos me­dis“, „Lik­me­rė“, ra­jo­no spau­da.

Uk­mer­gės įmo­nių-rė­mė­jų ir da­ly­vių dė­ka šven­tę ti­ki­ma­si su­reng­ti be di­de­lių sko­lų.

Or­ga­ni­za­to­rių nuo­mo­ne, re­konst­ruo­ja­ma Vie­nuo­ly­no gat­vė ne­tu­rė­tų tap­ti kliū­ti­mi se­no­jo­je sto­ty­je tra­di­ciš­kai įreng­ti vai­kų at­rak­cio­nų par­ką. Kas­met šio­je gat­vė­je įsi­kur­da­vę pre­kei­viai šie­met mies­te­lė­nams sa­vo gė­ry­bes siū­lys Kau­no gat­vės pri­ei­go­se.

 

Už­sie­nie­čių – ma­žiau

 

Kaip ir kiek­vie­nais me­tais, šven­tė­je lau­kia­ma sve­čių iš už­sie­nio ša­lių – sun­kme­tis drau­gys­tės ry­šių ne­nu­trau­kė. At­vyks šve­dų, lat­vių, uk­rai­nie­čių, an­glų, veng­rų, bal­ta­ru­sių, len­kų de­le­ga­ci­jos. Da­ly­vau­ti Mies­to šven­tė­je at­si­sa­kė vo­kie­čiai, bet ki­ti mū­sų drau­gai kvie­ti­mą pri­ėmė su en­tu­ziaz­mu.

Anks­tes­niais me­tais kar­tu su ofi­cia­lio­mis de­le­ga­ci­jo­mis at­vyk­da­vo gau­sus bū­rys sve­čių, sa­vi­veik­li­nin­kų ko­lek­ty­vų. Šie­met už­sie­nie­čių kon­cer­tų ne­pa­ma­ty­si­me – dėl su­plo­nė­ju­sios pi­ni­gi­nės ko­lek­ty­vai ne­bu­vo kvie­čia­mi.

 

Se­niū­ni­jo­je – dar­by­me­tis

 

Mies­to šven­tė – me­ti­nis įvy­kis, tai­gi jai pa­si­rai­to­ję ran­ko­ves ruo­šė­si se­niū­ni­jos dar­buo­to­jai, po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai.

„Pa­va­sa­rį ir taip dar­bas dar­bą ve­ja, o prieš vi­sų uk­mer­giš­kių šven­tę mies­tą no­ri­si iš­puoš­ti dar gra­žiau“, – sa­ko Uk­mer­gės mies­to se­niū­nas Sta­sys Jac­kū­nas. Nuo anks­ty­vo pa­va­sa­rio nuo­lat kuo­pia­mos šiukš­lės – į są­var­ty­nus jau iš­vež­tos 35 to­nos. Nu­da­žy­ti ir su­re­mon­tuo­ti suo­liu­kai au­to­bu­sų sto­te­lė­se, me­ta­li­nės gat­vių tvo­re­lės, šiukš­lia­dė­žės, at­nau­ji­na­mi til­to per Šven­tą­ją tu­rėk­lai.

„Jau ap­kar­py­tos gy­vat­vo­rės, da­bar vi­som tu­ri­mom prie­mo­nėm – trak­to­riais, žo­liap­jo­vėm, dal­giais puo­lėm šie­nau­ti per lie­tų spar­čiai au­gan­čią žo­lę“, – pa­sa­ko­jo se­niū­nas.

Prieš šven­tę ap­si­žiū­rė­ta, kad ap­tru­pė­ju­si Lais­vės pa­min­klo apa­ti­nė da­lis. Su­re­mon­tuo­tas ir nu­plau­tas pa­min­klas, jau se­niai ne tik akis ba­dę, bet ir pa­vo­jų kė­lę ap­lū­ži­nė­ję laip­tai prie „Drau­gys­tės“, til­te­lis per Vil­kmer­gė­lę  prie pi­lia­kal­nio.

Nors ir bai­min­ta­si šio­mis die­no­mis ža­da­mų šal­nų, su­skub­ta mies­tą pa­puoš­ti gė­lė­mis. UAB „Uk­mer­gės pa­slau­ga“ su­bran­go­vai – ūki­nin­kai Gar­liaus­kai šią sa­vai­tę mies­to gė­ly­nuo­se pa­so­di­no pe­tu­ni­jų, ži­lių, spri­gių ir ki­tų va­sa­ri­nių gė­lių.

 

Sau­gu­mą pa­ža­dė­jo

 

Ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to vir­ši­nin­ko pa­va­duo­to­jas Ai­das Dut­kus sa­ko, kad jų pa­rei­ga – už­tik­rin­ti vie­šą­ją tvar­ką šven­ti­nių ren­gi­nių me­tu. „Me­ta­me ne­ma­žas pa­jė­gas – apie 20 pa­rei­gū­nų. Taip kad mū­sų bus vi­sur... Bu­dė­si­me dis­ko­te­ko­se, šven­tės ati­da­ry­mo me­tu, cen­tras bus už­da­ry­tas au­to­mo­bi­liams. Už­tik­rin­si­me uk­mer­giš­kių sau­gu­mą vi­sų ei­ty­nių mies­to gat­vė­mis bei mo­to­cik­lų pa­ra­do me­tu“, – ža­dė­jo jis.

 

Sta­tys sce­ną

 

Di­džio­ji sce­na, ku­rios vie­ta jau tra­di­ciš­kai ta­po aikš­tė­je prie kul­tū­ros cen­tro, – UAB Uk­mer­gės bu­tų ūkio rū­pes­tis. Prieš ke­le­tą me­tų įsi­gy­ta sce­na „die­nos švie­są“ iš­vys­ta po­rą kar­tų per me­tus – per Mies­to ir Žem­dir­bių šven­tes. Įmo­nės di­rek­to­rius Jo­nas Rin­ke­vi­čius sa­ko, kad jau penk­ta­die­nį sce­na bus pra­dė­ta kon­struo­ti, nes iki šeš­ta­die­nio ren­gi­nių dar tu­ri bū­ti su­mon­tuo­ta gar­so ir ap­švie­ti­mo apa­ra­tū­ra.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų