Partijos skyriuje – lyderių kaita

Tė­vy­nės są­jun­gos-Lie­tu­vos krikš­čio­nių de­mok­ra­tų Uk­mer­gės sky­rius iš­si­rin­ko nau­ją va­do­vą. Po pra­ei­tą sa­vait­ga­lį įvy­ku­sio par­tie­čių su­si­rin­ki­mo sky­riaus pir­mi­nin­kę Ja­ni­ną Ga­liaus­kie­nę pa­kei­tė jos ko­le­ga Vy­tau­tas Čes­nai­tis.

 

 

Nau­juo­ju Tė­vy­nės są­jun­gos-Lie­tu­vos krikš­čio­nių de­mok­ra­tų Uk­mer­gės sky­riaus va­do­vu ta­po 56 me­tų Vy­tau­tas Čes­nai­tis.


 

Ra­jo­no kon­ser­va­to­rių su­si­rin­ki­mas šeš­ta­die­nį vy­ko Uk­mer­gės kul­tū­ros cen­tre. Iš kiek dau­giau nei pus­an­tro šim­to sky­riaus na­rių ja­me da­ly­va­vo apie pu­sė jų.

Ta­čiau su­si­rin­ki­mui bū­ti­no kvo­ru­mo – treč­da­lio da­ly­vių – už­te­ko.  

Par­ti­jos sky­riaus va­do­vo pa­rei­gų iš pra­džių sie­kė pen­ki kan­di­da­tai. Tai – J. Ga­liaus­kie­nė, V. Čes­nai­tis, Bi­ru­tė Ži­lė­nie­nė, Val­das Mi­ka­la­jū­nas ir Vla­das Ko­vars­kas. Vė­liau, dviem pas­ta­rie­siems at­si­ė­mus kan­di­da­tū­ras, li­ko trys kan­di­da­tai. Bal­sams pa­si­skirs­čius be­veik po ly­giai, pri­rei­kė an­tro rin­ki­mų tu­ro.

Ga­liau­siai rin­ki­mus ne­di­de­liu skir­tu­mu lai­mė­jo įmo­nė­je „Uk­mer­gės van­de­nys“ šalt­kal­viu dir­ban­tis 56 me­tų V. Čes­nai­tis, ap­len­kęs de­šimt­me­tį sky­riaus pir­mi­nin­ke dir­bu­sią ko­le­gę.

Nuo 2004-ųjų jam va­do­va­vu­si po­li­ti­kė, me­di­kė, VšĮ Uk­mer­gės pir­mi­nės svei­ka­tos prie­žiū­ros cen­tro vy­riau­sio­ji gy­dy­to­ja sa­ko bū­sian­ti ei­li­ne par­ti­jos na­re.

„Bai­gė­si dar vie­na po­ros me­tų ka­den­ci­ja, ir jau bu­vau nu­spren­du­si, kad iš tie­sų per il­gai bū­nu. Kan­di­da­tū­rą kė­liau, bet ne­ve­džiau jo­kios agi­ta­ci­jos. Sky­riu­je tik­rai rei­kia at­si­nau­ji­ni­mo, rei­kia duo­ti ir ki­tiems pa­dirbt. Ki­ti žmo­nės ir­gi tu­ri ge­rų idė­jų ir no­ri pa­ro­dyt, ką su­ge­ba“, – kal­bė­jo J. Ga­liaus­kie­nė.

Tuo me­tu nau­ja­sis sky­riaus va­do­vas dė­kin­gas ben­dra­par­tie­čiams už pa­lai­ky­mą. „Taip lė­mė ne­di­de­lė žmo­nių bal­sų per­sva­ra. Gal­būt at­ei­na lai­kas ir žmo­nės pa­ste­bi ki­tas as­me­ny­bes, jų dar­bus. Ban­dy­sim ir mes su­si­kur­ti nau­jos veik­los, ki­taip pa­žvelg­ti į sa­vo sky­rių“, – sa­kė uk­mer­giš­kis.

V. Čes­nai­tis – re­ži­sie­rius, kul­tū­ros cen­tro te­at­ro stu­di­jos „63 kė­dės“ va­do­vas, al­ma­na­cho „Es­ki­zai“ re­dak­to­rius, Uk­mer­gės kul­tū­ros drau­gi­jos pir­mi­nin­kas. Šie­met Ku­ni­gaikš­čio Ge­di­mi­no var­do ap­do­va­no­ji­mais pa­ger­biant la­biau­siai nu­si­pel­niu­sius Vil­niaus re­gio­no žmo­nes, jis įver­tin­tas ant­ro­jo laips­nio ap­do­va­no­ji­mu gru­pė­je „Už pa­sie­ki­mus vi­suo­me­ni­nio ka­pi­ta­lo (pi­lie­tiš­ku­mo) ug­dy­mo sri­ty­je“.

TS-LKD Uk­mer­gės sky­riaus pir­mi­nin­kas sa­ko, jog pas­ta­rie­ji mai­nai su­maiš­ties į par­tie­čių san­ty­kius ne­įne­šė: „Ben­drau­ja­me, kaip ben­dra­vo­me – nie­kas ne­pa­si­kei­tė.“ Ti­ki­na, kad ra­jo­no po­li­ti­nės ak­tu­a­li­jos ar­ba vie­nu ar ki­tu klau­si­mu pa­čių kon­ser­va­to­rių iš­sa­ky­tas po­žiū­ris įta­kos šiems rin­ki­mams ne­tu­rė­jo.

Tie­sa, už­im­da­mas šias pa­rei­gas, dar ak­ty­viau kvies ben­dra­min­čius su­si­telk­ti į dar­bus, su­si­ju­sius su kul­tū­ra, is­to­ri­ja. „Tai ypač svar­bu, kal­bant apie mū­sų kraš­tą, vi­są Uk­mer­gės ra­jo­ną. Pra­dė­sim įgy­ven­din­ti vi­sas se­nas idė­jas, į ku­rias gal­būt ne­bu­vo at­kreip­tas dė­me­sys“, – sa­kė jis. 

Tarp ap­čiuo­pia­miau­sių pro­jek­tų mi­nė­jo Šal­ka­vos kop­ly­tė­lę, ku­ri, anot jo, ga­lė­tų at­gy­ti kaip mu­zie­jus su sak­ra­li­nės dai­lės eks­po­zi­ci­ja, skulp­tū­ro­mis. Taip pat vie­nas iš tiks­lų – An­ta­no Sme­to­nos tė­vo­ni­jos at­sta­ty­mas, pri­ke­liant et­no­gra­fi­nę so­dy­bą-mu­zie­jų.

„Rei­kia ne tik sta­ty­ba už­si­i­mi­nė­ti, svar­bu ne vien tai, kad re­zi­den­ci­ja res­tau­ruo­ta. Pa­si­telk­sim kul­tū­rą, sem­si­mės iš is­to­ri­jos, kad įdė­tu­me gy­vy­bės ir Uk­mer­gės kraš­tas bū­tų iš­sau­go­tas at­ei­ties kar­toms, tap­tų tu­riz­mo trau­kos vie­ta. Mū­sų kul­tū­ra ne­tu­ri bū­ti ma­žy­tė. Svar­bu kal­bė­ti apie Uk­mer­gės iš­li­ki­mą, įpi­lie­ti­ni­mą, jos kon­teks­tą, ku­riuo skir­tų­si nuo ki­tų ra­jo­nų“, – įsi­ti­ki­nęs V. Čes­nai­tis.

Tė­vy­nės są­jun­gos-Lie­tu­vos krikš­čio­nių de­mok­ra­tų Uk­mer­gės sky­riu­je pas­ta­ruo­ju me­tu bū­ta ir ki­tų po­ky­čių. Ja­me ne­be­li­ko kon­ser­va­to­riaus, ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos na­rio An­driaus Ka­les­ni­ko. Da­bar jis – vie­no­je ko­man­do­je su sos­ti­nė­je dir­ban­čiais ko­le­go­mis ir yra par­ti­jos Laz­dy­nų sky­riaus pir­mi­nin­ko Aud­riaus Skais­čio pa­va­duo­to­jas.  

Po­li­ti­kas sa­ko gim­to­jo mies­to sky­riui ne­be­pri­klau­san­tis jau ke­le­tas sa­vai­čių ir pri­si­pa­žįs­ta, jog kaps­ty­tis po ap­lin­ky­bes, dėl ku­rių iš­ėjęs, ne­be­tu­rin­tis ka­da. Te­už­si­me­na, jog tai ir bus su­si­ję su ati­tin­ka­mais jo veiks­mais, kuo­met bu­vo spren­džia­mas da­bar­ti­nės ra­jo­no va­do­vy­bės nu­ša­li­ni­mo klau­si­mas.

Į Laz­dy­nų sky­rių jis per­ėjęs, pa­ties tei­gi­mu, pa­kvies­tas pir­mi­nin­ko. „Gy­ve­ni­mas ne­sto­vi vie­to­je – vis­kas ju­da į prie­kį. Lau­kia nau­ji dar­bai, žmo­nės, nau­jos pa­žin­tys“, – ne­slė­pė pa­šne­ko­vas, pa­ti­ki­nęs esąs nu­si­tei­kęs nau­jiems iš­šū­kiams.        

Autorė: Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų