Salė buvo pilnutėlė.Gedimino Nemunaičio nuotr. Salė buvo pilnutėlė.Gedimino Nemunaičio nuotr.

Vyresnio amžiaus žmonėms trūksta bendravimo ir gerų emocijų. Tuo įsitikinusi Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo direktorė Angelė Andrikonienė pradėjo popiečių senjorams ciklą „Vilkmergės“ restorane.

Praėjusį sekmadienį į restoraną susirinkę pasipuošę senjorai ne tik linksmai ir turiningai praleido laiką, bet ir buvo pavaišinti cepelinais. Būtent toks patiekalas parinktas, nes tądien minėta Pasaulinė cepelinų diena.

Vakaro metu surengtos dvi edukacijos. Apie sveiką senėjimą papasakojo Asta Laukaitienė ir Asta Krogertienė. Pateikė faktų apie ilgaamžių tautas ir atliktus tyrimus, kodėl kai kuriose šalyse – daugiau nei kitur ilgaamžių.

Pasirodo, kad ten žmonės daug juda, bendrauja ir valgo daug žuvies. O Lietuvoje itin daug širdies ir kraujotakos ligomis sergančiųjų, mūsų racione yra per mažai daržovių ir per daug mėsos.

Apie vaistingas žoleles daug naudingų patarimų dalijo vepriškė žolininkė Rasa Šimonienė. Į renginį ji atsivežė ir susirinkusiesiems parodė bei papasakojo apie daugybę vasarą surinktų vaistažolių. Šventės dalyviai degustavo vaistažolių arbatas. Koncertavo populiariosios muzikos grupė „Mes“ – Daiva Ališauskienė ir Loreta Talutienė.

Svečius pasveikino kunigas Rimantas Laniauskas. Jis pasakojo apie bendravimo svarbą ir prisipažino pats dalyvaujantis projekte „Sidabrinė linija“ – telefonu bendrauja su senjoru iš Klaipėdos. „Bendravimas yra didžiulė dovana“, – kalbėjo šventės svečias.

Kunigas R. Laniauskas ne tik išsakė daug prasmingų žodžių, bet ir pats atliko jautrias dainas.

„Senas žmogus šiandien niekam nereikalingas. O šioje šventėje pasijutome tikrais svečiais. Kad šiais laikais dar ir kas restorane vaišintų – negirdėtas dalykas“, – įspūdžiais dalijosi į devintą dešimtį įkopusi Janina.

Kooperatyvo direktorei už gražią šventę susirinkusieji dėkojo įteikdami gėlių.

A.Andrikonienė pažymėjo, kad bendravimas ir gera nuotaika – mūsų gyvenimo vaistai. Surengusi pirmą susitikimą, ji jau dėlioja kitų renginių planus. Kitas renginys numatytas kovo 1 d. Jo tema: „Akys – sielos veidrodis!“

Direktorė dėkojo visiems renginio rėmėjams ir dalyviams, o ypač „Vilkmergės“ restorano kolektyvui už skanius cepelinus ir malonų aptarnavimą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų