Konferencijoje – dėmesys kurčiųjų problemoms

Konferencijoje aptartos kurčiųjų problemos. Konferencijoje aptartos kurčiųjų problemos.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Kas yra kurčias žmogus? Kokia jo tapatybė? Kaip su juo turėtume bendrauti, kaip į jį kreiptis, kaip suteikti jam vienokią ar kitokią paslaugą, kur kreiptis, jei prireikė gestų kalbos vertėjo? Į šiuos ir dar daugybę kitų klausimų buvo atsakyta Ukmergėje vykusioje konferencijoje „Vienybėje – stiprybė: mes ir klausos negalią turintis žmogus“.

Lietuvos kurčiųjų draugijos, Lietuvos savivaldybių asociacijos ir Lietuvių gestų kalbos vertėjų asociacijos organizuotame renginyje, kuris vyko Vlado Šlaito viešosios bibliotekos salėje, dalyvavo rajono seniūnai, socialiniai darbuotojai ir socialinių darbuotojų padėjėjai, bendruomenių centrų pirmininkai, švietimo įstaigų atstovai, kultūros centrų atstovai, bibliotekininkai, gydymo įstaigų atstovai, policijos atstovai, NVO atstovai, kurčiųjų bendruomenės nariai.

Susirinkusiuosius pasveikino Ukmergės rajono savivaldybės mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, o organizacinius klausimus padėjo išspręsti savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė.

„Šis projektas vykdomas nuo 2014 metų. Per tą laiką aplankyta daug savivaldybių. Tokios konferencijos labai sustiprina bendrystę ir paslaugų teikimas iš tiesų tampa kokybiškesnis.

Lietuvoje klausos negalia yra mažiausiai pastebima. Beveik 4–6 proc. visų šalies neįgaliųjų turi šią negalią. Tam tikrų iššūkių ir problemų, su kuriomis susiduria klausos negalią turintys žmonės, yra išties nemažai. Tai įsidarbinimo, tarpusavio bendravimo problemos“, – kalbėjo konferencijos globėja Seimo narė Raminta Popovienė.

Daugiau nei dvi valandas užtrukusiame renginyje pranešimus skaitė Lietuvos kurčiųjų draugijos nariai Arūnas Bražinskas, Vytautas Valiauga ir Kęstutis Vaišnora bei Lietuvių gestų kalbos vertėjų asociacijos atstovai Ramunė Leonavičienė ir Mantas Radavičius.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų