Prakalbo ir apie likusių ligoninės skyrių uždarymą

„Jei susirgimų daugės – tikėtina, kad teks uždaryti ir likusius ligoninės skyrius.“  Gedimino Nemunaičio nuotr. „Jei susirgimų daugės – tikėtina, kad teks uždaryti ir likusius ligoninės skyrius.“ Gedimino Nemunaičio nuotr.

COVID-19 liga sergantys ir dėl pablogėjusios būklės į ligoninę gydymui besikreipiantys ukmergiškiai nuo šios savaitės priimami Ukmergės ligoninėje.

Tačiau dėl to Akušerijos skyrių tenka uždaryti. Jei situacija dėl infekcijos plitimo negerės, gali tekti uždaryti ir likusius ligoninės skyrius, visas pajėgas nukreipiant kovai su COVID-19.

Anksčiau koronavirusu užsikrėtę pacientai pablogėjus sveikatai greitosios medicinos pagalbos automobiliu būdavo vežami į Vilniaus universiteto ligoninę Santaros klinikas, kur ilgas valandas laukdavo eilėje, kol bus priimti ir apžiūrėti. Santaros klinikų medikai juos nukreipdavo gydymui į skyrius, o dažnai grąžindavo ir atgal – gydytis į Ukmergės ligoninės COVID-19 skyrių.

Tačiau dėl šio pokyčio tenka uždaryti Ukmergės ligoninės Akušerijos skyrių, turintį atskirą įėjimą.

„Gimdyti ukmergiškėms, deja, teks vykti savo ar greitosios automobiliu į Santaros klinikas. Nėščiųjų konsultacijos ligoninės Konsultacijų poliklinikoje bus teikiamos ir toliau. Pastaruoju laikotarpiu per mėnesį vidutiniškai mūsų ligoninė sulaukdavo 16 gimdyvių.

Ženkliai augant sunkiai koronaviruso infekcija sergančiųjų skaičiui, deja, neturime kitos išeities – tenka didinti tokių pacientų gydymui skirtus resursus kitų paslaugų sąskaita“, – pasakojo Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka. 

Gruodžio 8 dienos duomenimis, dviejuose Ukmergės ligoninės COVID-19 skyriuose gydomi 53 pacientai, iš kurių maždaug pusei reikalingos deguonies kaukės. Jauniausiam čia gydomam pacientui yra 43-eji, o vyriausiam – 98-eri metai. Penki pacientai šiuo metu gydomi Anesteziologijos-reanimacijos skyriuje.

Sudėtinga situacija ligoninėje vis dar išlieka dėl personalo trūkumo. Susirgusių gydytojų nėra daug – tik du, tačiau serga net 15 slaugytojų, taip pat keliolika pagalbinių darbuotojų. Laimei, visi jie serga nesunkiai ir gydosi namuose.

„Pakartotinai labai prašau visų elgtis atsakingai, riboti bet kokius kontaktus ir apsilankymus viešose vietose. Jei susirgimų daugės – tikėtina, kad teks uždaryti ir likusius ligoninės skyrius – Traumatologijos, Chirurgijos, Vaikų, Reanimacijos, Slaugos ir kitus, nes turėsime plėsti pajėgumus, skirtus gydyti sunkiai sergančius COVID-19 pacientus. Viruso vieni neįveiks nei centrinės bei vietos valdžios pareigūnai, nei medikai – tam būtinas ir atsakingas kiekvieno iš jūsų elgesys“, – į ukmergiškius kreipiasi ligoninės vyriausiasis gydytojas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų