Teigia, kad turgavietės kontroliuojamos

Ukmergiškė Angelė teiravosi dėl turgaus kontrolės pandemijos metu.

Moteris pastebi, kad kai kurie prekybininkai bei pirkėjai nelabai atsakingai laikosi nustatytos tvarkos, o juk COVID-19 atvejų daugėja. „Skelbta, kad parduotuvėse vyks patikrinimai. O kaip su turgumi, ar kontroliuojamas?“ – domėjosi ji. 

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus vedėjas Ričardas Gleiznys sakė, kad sprendimų, susijusių su prekyba maisto produktais, nepriiminėja. Tai daro departamentas.

Pasiteiravus, kokios kontrolės priemonės yra taikomos, vykdant COVID-19 prevenciją parduotuvėse ir turgavietėse, VMVT Vilniaus departamento Viešųjų ryšių skyrius informavo, kad prekyba maisto produktais turgavietėse ekstremalios situacijos šalyje metu organizuojama laikantis valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimo dėl paslaugų, teikiamų kontaktiniu būdu, parduotuvių, turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų paslaugų teikimo būtinų sąlygų reikalavimų.

„Sustiprinti patikrinimai vykdomi ir toliau planuojami vykdyti tiek parduotuvėse, tiek turgavietėse“, – teigė Viešųjų ryšių skyriaus atstovas. Jis informavo, kad už taikomų apribojimų nesilaikymą, maisto tvarkymo subjektas gali būti patrauktas administracinėn atsakomybėn pagal Administracinių nusižengimų kodeksą.

Asmenys, pastebėję saugumo reikalavimų nesilaikymą, apie tai turėtų pranešti VMVT ar kitoms atsakingoms institucijoms.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų