Pasiplaukiojimas baseine brangs

 Plaukimo baseinas šiemet bus atidarytas vėliau. Plaukimo baseinas šiemet bus atidarytas vėliau.

Savivaldybės taryba šią savaitę svarstys klausimą dėl Ukmergės sporto centro baseino paslaugų kainų didinimo.

Išaugę kaštai verčia ne tik branginti paslaugas, bet ir taupyti.

Ukmergės sporto centro duomenimis, baseino išlaikymas iki šiol kainavo apie 17 tūkst. Eur per mėnesį. Išaugus elektros ir dujų kainoms, rudenį išlaikymas pabrangs kelis kartus. Atsižvelgiant į tai, planuojama padidinti paslaugų kainas.

Raminama, kad jos neviršys kaimyninių rajonų panašių paslaugų kainų.

Populiariausia paslauga – apsilankymas baseine su pirtimi 2 val. – Širvintų baseine darbo dienomis kainuoja 7 Eur, poilsio dienomis – 9 Eur,  Anykščių baseine darbo dienomis – 9 Eur, poilsio dienomis – 12 Eur, Ukmergės baseine darbo dienomis kainuos 7 Eur, poilsio dienomis – 8 Eur.

Šiemet kovo mėnesį buvo nutarta, kad karo pabėgėliai iš Ukrainos galės lankyti Sporto centro baseiną nemokamai. Tačiau dabar nutarta šios nuolaidos nebeteikti – nuo spalio 1 d. už jas turės mokėti pagal patvirtintas kainas.

Pagal patvirtintą tvarką už uždelstą laiką baseine skaičiuojamas papildomas mokestis: iki 20 min. – 1 Eur, daugiau nei 20 min. – 1 val. kainos dydžio.

Šeimoms (du suaugę ir vaikas nuo 3-ejų iki 19-os metų) taikoma 10 proc. nuolaida. Vaikai iki 12-os metų baseino paslaugomis gali naudotis tik lydimi tėvų ar mokytojų.

Ukmergės sporto centro plaukimo baseinas išlaikomas iš rajono biudžeto bei iš lankytojų surenkamų lėšų. Vidutiniškai per mėnesį už paslaugas buvo surenkama 8–10 tūkst. Eur.

Išaugusias išlaidas mažinti planuojama ne vien klientų sąskaita, bet ir taupant. Ukmergės sporto centro direktorius Vitalijus Martikonis išdėstė net keletą galimų taupymo būdų.

Pirmiausia, planuojama vėlinti sezono pradžią. Jei pernai baseino paslaugomis buvo galima naudotis nuo rugsėjo vidurio, šiemet baseinas greičiausiai bus atidarytas tik paskutinę spalio savaitę. Sezono pradžia ir pabaiga baseine su miesto šildymo sezonu nesusijusios, nes jį aptarnauja atskira katilinė.

Svarstoma galimybė trumpinti pirčių veikimo laiką, šildymą jose įjungiant valanda vėliau. Pernai pirtys įkaisdavo 17 val., ribojant laiką jos įkaistų 18 val.

Jau pavasarį seni baseino patalpų šviestuvai buvo pakeisti ekonomiškais. Prie radiatorių įrengti termostatai, kuriais bus galima reguliuoti oro temperatūrą baseine ir persirengimo kambariuose, kiek tai leidžia higienos normos.

Direktorius pabrėžė, kad eksperimentuoti negalima, nes reikalavimai yra numatyti teisės aktuose.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų