Autobusų stotelėje – kaip „vėjų pagairėje“

Redakcijoje gavome ukmergiškės Janinos laišką, kuriame ji skundėsi dėl miesto centre, Kęstučio aikštėje, esančios autobusų stotelės paviljono.

 Pasak jos, „numodernizuota“ stotelė jau kelintus metus nebeapsaugo nei nuo žvarbos, nei nuo kritulių. „Laukiant 10–25 minutes skersvėjyje, lietuje ar sningant, reikia gūžtis gatvėje, nes ir suolas šlapias“, – dalijasi mintimis Janina. Ji atkreipia dėmesį, kad viešuoju miesto transportu važinėja pagyvenę, neįgalieji, miesto svečiai. Pasak ukmergiškės, visi keiksnoja valdžią.

Apie šią stotelę „Ukmergės žiniose“ jau rašėme, kai tik ji buvo įrengta. Tąkart atsakyta, kad paviljono dizainas priderintas prie modernizuotos Kęstučio aikštės, o per pandemiją būriuotis stotelėje nesaugu ir rekomenduota išlaikyti atstumą.

Tačiau rudeniški orai žmonėms vėl primena problemą. Janinos manymu, jai išspręsti reikia visai nedaug – pritaisyti šonines sienas, kaip buvo anksčiau.

Ukmergės miesto seniūnas Žilvinas Dirsė sakė, kad paviljonas yra standartinis: „Jis ne vienintelis toks – panašaus tipo paviljonų yra ir kituose miestuose. Stotelė nei sugadinta, nei sulaužyta, tad taisyti nėra ką.“

Nors stoteles prižiūri seniūnija, tačiau pati stiklų sudėti negali. „Stotelė įrengta pagal projektą, kurį įgyvendino savivaldybė. Įgyvendinus bet kokį projektą, savivaldybė įsipareigoja kelerius metus užtikrinti, kad statinys toks ir bus, koks yra suprojektuotas. Savavališkai negalima keisti konstrukcijų“, – aiškino seniūnas.  Sutinka, kad žmonėms nėra patogu. Tačiau mano, kad stotelė turi derėti su bendra miesto architektūra, kurią planuoja savivaldybės architektas.

Savivaldybės Urbanistikos ir infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotojas, vyriausiasis architektas Artūras Sakalauskas sakė, kad problema jam žinoma.

Patikslino, kad įgyvendinus projektą, savivaldybės įsipareigojimai tęsiasi penkerius metus, kurie pradedami skaičiuoti nuo objekto perdavimo–priėmimo akto pasirašymo dienos. O tai įvyko vos prieš kelis mėnesius.

Projektuojant paviljonas be šoninių kraštų buvo parinktas siekiant dviejų dalykų: kad kraštai neužstotų atnaujintos aikštės vaizdo ir kad juose nebūtų kabinami reklaminiai skelbimai. Architektas pripažino, kad lūkesčiai nepasiteisino – skelbimai persikraustė ant galinės paviljono sienos, o, nesant kraštų, žmonėms tenka kęsti nepalankias oro sąlygas.

Pasak A. Sakalausko, galima tikėtis, kad ateityje stotelė bus perdaryta. „Reikia orientuotis į žmonių patogumą“, – sakė jis, žadėdamas metų eigoje ieškoti sprendimo. Kadangi naujojo paviljono perkonstruoti savavališkai negalima, galbūt šalia įrengs kitą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+11 # Xe 2022-10-14 18:48
Pastate paviljonus kurie nesaugo nei nuo vejo,nei nuo lietaus,nei nuo sniego. Nera jokio skirtumo ar lauki tuose paviljonuose - ar uz paviljonu. Jie per siauri,kad ka nors apsaugotu nuo oru negandu. Lyja sninga ir vejas pucia tiesiai i veida.

Eilinis Ukmerges valdzios fiasko.

Posakis 9 kartus pamatuok - 10 kirpk...Ukmergeje virsta 9 kartus padaryk pro kita gala - 10 karta pasiteisink...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Ona 2022-10-14 22:33
Ka jie vartoja?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Na, na 2022-10-16 20:30
Bet yra ir teigiamas dalykas - visi darytojai supranta, kad blogai padarė! Nurodytos ir priežastys dėl ko yra taip, bet tarp priežasčių nepastebėjau priežasties - kad žmonėms būtų patogu?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Ona 2022-10-17 08:07
Supranta? Ir kas is to kad supranta?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų