Janinos sodyboje – vasaros žiedai, kvapai ir grožis

 Janinos Savickienės sodyba šiais metais pripažinta konkurso nugalėtoja. Janinos Savickienės sodyba šiais metais pripažinta konkurso nugalėtoja.

Albina VERENIENĖ

Rugsėjo 14-ąją vykome pas Janiną Savickienę, gyvenančią Kultuvėnų kaime, pasidžiaugti šiltais saulės spinduliais ir pasigrožėti gėlių žiedais.

Susiėjimas buvo neeilinis, nes jos sodyba šiais metais skelbtame konkurse pripažinta nugalėtoja.

Sližių krašto bendruomenės pirmininkė Rūta Samsonienė šeimininkei įteikė lentelę ,,Gražiausia sodyba 2023 m.“, o Veprių seniūnijos atstovė Jolita Palaimienė – padėką.

 Jau daug metų mus žavi Janinos begalinė meilė gėlėms. Vos įžengus į sodybą, atsiskleidžia gėlių įvairovė, grožis ir gausa. Žavėjomės moters fantazija, darbštumu ir išradingumu. Svarbiausia tai, kad ji daro tai, ką myli, ir daro tai ne dėl žmonių akių, o širdžiai paliepus. Janina čia semiasi stiprybės ir randa atgaivą. Jai patalkina dukros – Birutė, Jadzytė ir Irutė su šeimomis.

Janina turi ir daug kitų pomėgių: mezga, siuvinėja paveikslėlius kryželiu, piešia, daro gėlių puokštes, kuria floristinius paveikslėlius, šiaudų sodus, siuva skiautinius... Bet svarbiausia – visada spinduliuoja gera nuotaika, draugiška, padeda patarimais.

Kartu praleista popietė neprailgo – ir rimtai pakalbėjome, ir pasilinksminome. Apie aplankytas kitas kaimo sodybas vaizdžiai papasakojo Aldona Ptakienė. Už žymią pažangą tvarkantis aplinką šiais metais skirtos padėkos Edmundui Martinkai, Genei Sedleckienei, naujakuriams Monikai ir Evaldui Miliukams.

Popietėje vaišinomės, dainavome, protą pamankštinome ir prizus gavome. Miela Janina, tebūna Tavo dienos laimingos ir prasmingos, o sodyboje ir toliau viešpatauja gėris ir grožis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # Kad 2023-10-13 14:11
nieko ypatingo
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų