Kokią įtaką furnitūros kokybė turi baldų kokybei?

Furnitūra baldams – tai baldų durų vyriai su lankstais, bėgeliai stalčiams, įvairios rankenėlės ir kojelės. Kitaip tariant, ja laikomi baldų varstymo ir laikymo mechanizmai. Jie gali būti pagaminti iš medžio, metalo, plastiko, gumos bei kitų medžiagų. Furnitūra yra skirstoma į funkcinę ir dekoratyvinę. Pastaroji skirta gražiai baldų išvaizdai palaikyti, o pirmoji garantuoja baldų ilgaamžiškumą.

Kaip baldui gali pakenkti prasta furnitūra?

Jei baldo furnitūra bus prastos kokybės, tada jis greitai pradės klibėti. Per trumpi medsraigčiai, netinkamoje vietoje prisukti laikikliai, prasti sieniniai varžtai džiaugsmo tikrai niekam neatneš. Renkantis furnitūrą neverta per daug taupyti, juk nusipirkus spintelę su pigiais bėgeliais, po mėnesio-kito stalčiai ims sunkiai judėti, striginėti, kol galiausiai visiškai užstrigs.

Be to, baldas su nekokybiška furnitūra gali labai greitai sugriūti, išsiskleisti į šonus ar net užgriūti ant šalia stovinčio žmogaus ir jį sužaloti. Visa laimė, kad rinkoje furnitūros pasirinkimas yra labai didelis, todėl pirkėjui tikrai įmanoma išsirinkti pačią patikimiausią prekę, kuri jo nenuvils ir tarnaus jam labai ilgai.

Kokios medžiagos yra naudojamos furnitūros gamyboje?

Furnitūros kokybė labai daug priklauso nuo gamintojo. Laimei, Europos gamintojai garsėja savo gaminių kokybe ir tampa pavyzdžiu kitų žemynų šios srities pramonininkams. Aišku, furnitūra baldams, kurią tiekia Europos firmos dėl savo kokybės kainuoja brangiau, nes ji įprastai yra pagaminta iš tvirto metalo.

Tiesa, ne visada būtina pasikliauti vien metalu, juk pasitaiko pavyzdžių, kai ypatingos kokybės plastikas atlaiko didesnes apkrovas nei žemesnės kokybės metalo lydinys. Todėl kiekvieną atvejį reikia vertinti atskirai, nedarant išankstinių apibendrinimų.

Kodėl surenkant baldus namuose verta į pagalbą pasikviesti profesionalų baldininką?

Kad galėtum tinkamai surinkti baldus, turi labai tiksliai žinoti, kaip tvirtinti atitinkamus furnitūros elementus, kokius krūvius jie gali atlaikyti. Kadangi gerus šiuolaikinius baldus gamina savo darbą gerai išmanantys meistrai, juos sustatant irgi reikalingos atitinkamos žinios apie naujausius furnitūros mechanizmus, jų tvirtinimo detales.

Tad parsivežus naujus baldus namo tikrai pravers profesionalo pagalba, kad paskui netektų savęs kaltinti dėl sugadintų baldų neišmanėliško jų statymo metu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų