Pastačius kioskus, turgavietės prekeiviai pasijuto nuskriausti

Gedimino Nemunaičio nuotr. Naujieji kioskai „atkeliavo“ arčiau Vilniaus gatvės. Gedimino Nemunaičio nuotr. Naujieji kioskai „atkeliavo“ arčiau Vilniaus gatvės.

Į redakciją paskambinusi Pivonijos mikrorajono gyventoja Rita išsakė savo nuomonę dėl naujų kioskų ir šiame rajone esančio turgelio.

Anot moters, daug žmonių pasipiktinę dėl turgaus prekybininkų iškėlimo už prekybos centro.

Moteris klausė, kodėl naujus kioskus leista statyti prekybos centro priekyje, netoli Vilniaus gatvės, kur žmonių pravažiuoja ir praeina daug, o turgavietė iškelta už prekybos centro, kur žmonių mažai. Mano, kad turgavietės prekeiviai liko nuskriausti.

Pašnekovę stebino, kodėl senuosius pakeitę nauji kioskai pastatyti arčiau Vilniaus gatvės, nei stovėjo anksčiau. Vienas pastatytas taip arti gatvės, kad, jos manymu, net blogina matomumą vairuotojams.

Rajono savivaldybės administracijos atstovė spaudai Daiva Zimblienė informavo, kad sutikimai minėtų prekybinių paviljonų statybai buvo išduoti, vadovaujantis Ukmergės rajono savivaldybės sutikimų statyti laikinuosius nesudėtinguosius statinius, įrengti įrenginius valstybinėje žemėje, kurioje nesuformuoti žemės sklypai, išdavimo taisyklėmis.

Statiniai turi atitikti reikalavimus, numatytus Prekybos Ukmergės rajono savivaldybės teritorijoje esančiose viešosiose vietose taisyklėse. Statomo laikinojo nesudėtingojo statinio užimamas plotas negali būti didesnis kaip 25 kv. m, o projektas turi būti suderintas.

Atstovė spaudai priminė, kad rajono savivaldybės tarybos sprendimu dar 2015 metais buvo patvirtintas Kioskų, paviljonų ir prekybai pritaikytų automobilių ar priekabų išsidėstymo Ukmergės mieste specialusis planas. Jame yra numatytos kioskų statymo vietos.

Ar pastatyti kioskai atitinka savivaldybės parinktą dizainą, už kokias lėšas jie įgyti, ar tokių kioskų bus ir kitur mieste?

Savivaldybės atstovė spaudai nurodė, kad naujus prekybinius paviljonus prie „Pivonijos“ prekybos centro pasistatė jų savininkai už savo lėšas. „Šių statinių dizainas prieš tai buvo suderintas su savivaldybės darbo grupe, įkurta prekybinių kioskų, pastatytų valstybinėje ir privačioje žemėje, būklės ir teisinės padėties įvertinimui.

D.Zimblienės žiniomis, dar vienas naujas panašus prekybos paviljonas turėtų atsirasti Anykščių gatvėje, prie prekybos centro „Maxima“.

Deja, panašu, kad lauke prekiaujantiems žmonėms anksčiau ar vėliau teks paklusti nustatytai tvarkai. D. Zimblienė priminė, kad šių metų pradžioje rajono savivaldybės taryba patvirtino Prekybos Ukmergės rajono savivaldybės teritorijoje esančiose viešosiose vietose taisykles. Jos skelbia, kad „draudžiama prekiauti ar teikti paslaugas nuo dėžių, turėklų, atramų, grindinio, žemės ir kitos tam nepritaikytos vietos“.

Nesilaikantieji taisyklių susilauks pareigūnų dėmesio. Taigi prie prekybos centro „Pivonija“ įsikūrusio nelegalaus turgelio turėtų nebelikti.

Atstovė spaudai priminė, kad Miškų gatvėje, už prekybos centro „Pivonija“, įrengta nauja prekyvietė-paviljonas prekeivių laukia jau nuo praėjusių metų vasaros.

Ukmergės miesto seniūnija pagamino ir čia pastatė 5 medinius suolus, o tam, kad žmonėms būtų patogiau vaikščioti, artimiausiu metu čia dar bus atvežta ir skaldelės.

Priminsime, kad pernai vasarą savivaldybės administracija viešai kreipėsi į 16-os valstybinėje žemėje stovėjusių netvarkingų ir neestetiškos išvaizdos prekybos kioskų savininkus, prašydama jų geranoriškai nusikelti miesto nepuošiančius statinius.

Iš 16-os senųjų prekybos kioskų 12 pašalino jų savininkai, o 4-ių nukėlimu ir utilizavimu teko pasirūpinti savivaldybei. Atnaujinti statinius įsipareigojo tik 3 savininkai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų